Домашня кухня
Пісочний пиріг з вишнею |
Майонез в домашніх умовах (блендером) |
Пастрома з курячої грудки в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат грецький класичний
Насичений яскравими, барвистими інгредієнтами, грецький салат завжди привертає до себе увагу і викликає бажання скоріше випробувати це апетитне і ефектне блюдо. Класичний рецепт включає в себе свіжі овочі, обов'язково нарізані великими шматочками, також незамінною складовою є популярний сир, приготований з козячого або овечого молока.
Овочеве блюдо, що з'явилося в сонячної Греції, отримало колосальну популярність за рахунок вдалого поєднання простих і низькокалорійних продуктів, що входять до його складу. Давайте ж дізнаємося як зробити класичний грецький салат в домашніх умовах, разнообразив свій звичний раціон.
Складові:
- помідори черрі - 5-6 шт .;
- огірки - 2-3 шт .;
- червона цибуля - 1 шт .;
- перець болгарський - 1 шт .;
- сир (бринза або фета) - 150 г;
- оливкова олія - 1-2 ст. ложки;
- маслини - приблизно 3 ст. ложки;
- орегано або сушений базилік - пучку;
- сіль, перець - за смаком.
Класичний грецький салат покроковий рецепт з фото
Як зробити класичний грецький салат
1. Насамперед моєму і протираємо овочі. Обрізавши кінчики, ріжемо огірки великими шматочками приблизно 1-2 см.
2. Перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і м'які перегородки. Частину ріжемо кубиками або довгою соломкою. Рекомендуємо підбирати солодкий перець контрастного відтінку, наприклад, жовтий або яскраво-оранжевий.
3. Черрі ріжемо навпіл, кожну половинку розрізаємо ще на дві частини.
4. Цибулину очищаємо і ріжемо тонкими півкільцями. Для грецького салату необхідно використовувати саме солодкий, а не гіркий сорт цибулі. Ідеальний варіант - червона цибуля. Він не тільки відмінно впишеться у смакову «композицію», а й додасть грецькому салату додаткові фарби.
5. Змішуємо яскраві інгредієнти в салатник, розкладаємо по тарілках. Обсипає кожну порцію маслинами і сиром, нарізаним кубиками в 1 см. Класична рецептура грецького салату включає до свого складу сир фету, який сміливо можна замінити звичайною бринзою, смак якої дуже схожий.
6. Заправляємо салат оливковою олією. За бажанням до заправки можна додати трохи лимонного соку або винного оцту. Готову страву обсипає невеликою кількістю пряних трав (орегано або базиліком).
Не забувайте, що класичний грецький салат не готують у великій кількості (як салат «Олів'є»), тому потрібно розраховувати інгредієнти рівно на один прийом їжі. Бажано подавати страву в білих тарілках: яскраві овочі будуть виглядати дуже ефектно на нейтральному тлі. Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 573
| Рейтинг: 0.0/0 |
|