Домашня кухня
Салат «Морська зірка» з сьомгою |
Салат «Серце ангела» з яблуком |
Салат «Столичний» з куркою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Гніздо глухаря»
Салат «Гніздо глухаря», що складається зі стандартних продуктів і оформлений відповідно до назви, отримав особливу популярність з часів появи і поширення мережі Інтернет. Зараз на просторах «глобальної павутини» можна знайти безліч різних варіацій цього смачного і щодо бюджетного святкової страви. Розглянемо і ми один з найбільш вдалих варіантів.
У нашому прикладі ніжний смак курячого філе відмінно гармонує з солоними огірками, смаженою картоплею і трохи гостренькими «яйцями», сформованими для прикраси із суміші сиру, крутих жовтків, зелені і часнику. Простота приготування, привабливе оформлення, відмінне смакове поєднання і доступність ставлять даний покроковий рецепт з фото салату «Гніздо глухаря» в розряд затребуваних і безпрограшних.
Складові:
- курка (філе) - 500 г;
- яєчні білки - 5 шт .;
- солоні або мариновані огірки - 200-250 г;
- картопля - 500 г;
- рослинне масло (для смаження картоплі) - близько 50 мл;
- салатні листя - пучок;
- сіль, перець - за смаком;
- майонез - до смаку.
Для оформлення:
- яєчні жовтки - 5 шт .;
- сир - 100 г;
- часник - 2-3 зубці;
- кріп - 1-2 гілочки.
Салат «Гніздо глухаря» рецепт покроковий з фото
Як зробити салат «Гніздо глухаря» з куркою
1. Картопляні бульби очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою.
2. Обсмажуємо картопля невеликими порціями в рясному кількості розпеченого масла до рум'яності. Готову картопляну соломку відразу викладаємо на паперові рушники / серветки, щоб вбралися масляні надлишки. Злегка посипаємо смажену картоплю дрібною сіллю.
3. Відварене і охолоджене філе розбираємо на тонкі волокна або дрібно ріжемо.
4. Огірки нарізаємо тонкою соломкою.
5. Поділяємо круті яєчні жовтки і білки. Всі білки натираємо крупною стружкою.
6. З'єднуємо разом шматочки філе, огіркову соломку і білкову масу. Заправляємо майонезом, солимо і перчимо до смаку.
7. Для оформлення салату натираємо дрібно твердий сир, рубаємо кріп. Жовтки розтираємо виделкою до отримання невеликих пухнастих крупинок. Змішуємо ці інгредієнти в окремій ємності.
8. До суміші жовтків, зелені і сиру додаємо вичавлений через прес часник і трохи майонезу для отримання пластичної маси.
9. Велику тарілку покриваємо заздалегідь промитими і обсушеними салатним листям. Зверху гіркою викладаємо суміш курки, огірків і білків.
10. З усіх боків покриваємо «фундамент» салату «Гніздо глухаря» картопляної соломкою, відкритої залишаємо тільки верхівку.
11. З сирно-жовткова маси ліпимо подобу пташиних яєць і викладаємо на верхівку салату. Бажано виконати цей останній штрих вже перед подачею на стіл, щоб наше прикраса не встигло заветреться.
Салат «Гніздо глухаря» готовий! Ситно, симпатично і смачно! Смачного!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 08.04.2018
|
Переглядів: 1046
| Рейтинг: 0.0/0 |
|