Домашня кухня
Естонський кекс на білках |
Салат Коул слоу |
Салат «Маска» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Шаурма по-домашньому
Одне з найпопулярніших страв серед представників фаст-фуду - шаурму, зараз можна знайти в продажу практично в будь-якому місті, в спеціальних кафе або звичайних вуличних кіосках. Однак далеко не кожен зважиться покуштувати це покупне кулінарний виріб, до складу якого входить м'ясо, яке зберігалося невідомо скільки часу і в яких умовах.
Щоб не сумніватися в якості використовуваних продуктів, пропонуємо зробити це апетитне блюдо власноруч. Шаурма по-домашньому виходить дуже смачною, та й готується вона зовсім не складно.
Інгредієнти у розрахунку на 4 порції:
- курячі стегенця - 2 шт .;
- свіжі помідори - 1-2 шт .;
- свіжий огірок - 1-2 шт .;
- корейська морква - 100-150 г;
- білокачанна капуста - 40 г;
- лаваш - 2 шт .;
- часниковий соус для шаурми - за смаком;
- сіль, спеції - за смаком.
Рецепт шаурми в домашніх умовах
Як приготувати шаурму
1. Промиті стегенця рясно натираємо сіллю, меленим перцем і улюбленими спеціями (відмінно підійде коріандр, куркума, паприка, орегано і т.д.). В даному випадку не шкодуємо приправ, адже курка для шаурми повинна вийти максимально насиченою. Запікаємо стегенця в духовці до повної готовності. Остудивши до теплого стану, відокремлюємо куряче м'ясо від кісток і розбираємо руками на невеликі шматочки.
2. Поки птах остигає, можна зайнятися овочами. Капусту тонко шаткуємо.
3. Чистий огірок ріжемо тонкими часточками.
4. Стиглі помідори нарізаємо дрібними кубиками.
5. Тепер всі складові страви готові і можна приступати до «зборці». Листи лаваша розрізаємо гострим ножем навпіл, в результаті отримуємо 4 заготовки. Відступаючи від країв, наносимо на кожну основу 2-3 чайні ложки часникового соусу, рецепт якого можна подивитися тут.
6. Начинку викладаємо трохи правіше центру лаваша, відступаючи від нижнього краю (як показано на фото нижче). Першим шаром укладаємо суміш капусти і свіжого огірка.
7. Далі розсортовувати куряче м'ясо, рясно полив його часниковим соусом.
8. Покриваємо курку помідорами і завершуємо «композицію» корейської морквою.
Як загортати шаурму
9. Тепер нам необхідно правильно згорнути шаурму, щоб її було зручно їсти. Насамперед накриваємо начинку правим краєм лаваша.
10. Потім робимо ще один оборот. Загортаємо шаурму акуратно і в міру щільно, намагаючись при цьому не порвати лаваш.
11. Нижній край підвертаємо наверх, після чого продовжуємо загортати виріб трубочкою. У підсумку отримуємо «конвертики» з однієї відкритої стороною.
12. Отже, наша шаурма по-домашньому повністю готова! Перед подачею рекомендується злегка підігріти її на сухій сковороді / грилі або в мікрохвильовій печі.
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Гарячі закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 731
| Рейтинг: 0.0/0 |
|