П`ятниця
26.04.2024
09:50
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Заправки до салатів
Соуси і маринади
Пошук рецепта
/_pu/4/69819179.jpg
Бананові мафіни
/_pu/0/08285527.jpg
Курячий суп з рисом і картоплею
/_pu/2/88823654.jpg
Салат «Коханка» з буряком і морквою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Соуси » Соуси і маринади


Вишневий соус до м'яса

Ягідний соус - оригінальне доповнення до соковитою свинині, яловичині або баранині. Солодкуватий смак провареної вишні в поєднанні з пікантною гостротою перцю чилі додадуть «родзинку» гарячої страви, надавши особливий вишукування навіть не самому ідеальному м'ясного стейку.

Ефектний, апетитний і неймовірно смачний вишневий соус до м'яса стане головним акцентом на столі, а цікаве і запам'ятовується післясмак ягідної заправки відмінно розбавить щоденні рецепти. Таким чином, якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню, прикладаючи мінімум зусиль, простий соус з вишні буде дуже доречним!
 
Складові:
  • вишня - 200 г;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • перець чилі - 1/2 стручка;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • цукор - 1 ст. ложка;
  • соєвий соус - 1 ч. ложка;
  • сушений базилік - 1 ч. ложка.


Соус до м'яса рецепт

Як зробити соус для м'яса

1. Розморожену вишню поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо ягоду до стану пюре. Можна застосувати і свіжу вишню, але спочатку потрібно видалити з неї всі кісточки. 
 

2. Ягідне пюре переливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні хвилин 10. 
 

3. В цей час позбавляємо зубці часнику від лушпиння. Перець чилі очищаємо від насіння, ріжемо кільцями. За бажанням можна збільшити або ж зменшити як порцію часнику, так і перцю. Все залежить від того, який соус ви хочете отримати. Якщо не любите гострі заправки, зменшуйте кількість пекучих інгредієнтів. 
 

4. Подрібнюємо часник і перець в блендері і додаємо в киплячий соус. Відразу ж вливаємо в каструлю соєвий соус, всипаємо сіль і цукор. До речі, кількість цукру теж може варіюватися в залежності від особистого смаку.
 

5. У пікантний соус для м'яса додаємо подрібнений базилік. Варимо ще хвилин 15-20 на повільному вогні, періодично помішуючи. Гарячий соус переливаємо в стерильну банку, закриваємо кришку. Остужаем, а потім прибираємо вишневу заправку в холодильник. 
 

6. Готовий соус з ягід до м'яса можна зберігати в холодильнику протягом місяця. Подається вишнева заправка в холодному вигляді. 
 

Спочатку рецепт задуманий для м'ясних страв, але можна поекспериментувати, спробувавши додати пікантний соус ще й до овочевих гарнірів. Смачного!



Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 1846 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024