Домашня кухня
Домашні пельмені (як зробити пельменное тісто) |
Цвітна капуста в клярі |
Курка в кисло-солодкому соусі (рецепт по-китайськи) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Вишневий соус до м'яса
Ягідний соус - оригінальне доповнення до соковитою свинині, яловичині або баранині. Солодкуватий смак провареної вишні в поєднанні з пікантною гостротою перцю чилі додадуть «родзинку» гарячої страви, надавши особливий вишукування навіть не самому ідеальному м'ясного стейку.
Ефектний, апетитний і неймовірно смачний вишневий соус до м'яса стане головним акцентом на столі, а цікаве і запам'ятовується післясмак ягідної заправки відмінно розбавить щоденні рецепти. Таким чином, якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню, прикладаючи мінімум зусиль, простий соус з вишні буде дуже доречним!
Складові:
- вишня - 200 г;
- часник - 3-4 зубчики;
- перець чилі - 1/2 стручка;
- сіль - 1 ч. ложка;
- цукор - 1 ст. ложка;
- соєвий соус - 1 ч. ложка;
- сушений базилік - 1 ч. ложка.
Соус до м'яса рецепт
Як зробити соус для м'яса
1. Розморожену вишню поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо ягоду до стану пюре. Можна застосувати і свіжу вишню, але спочатку потрібно видалити з неї всі кісточки.
2. Ягідне пюре переливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні хвилин 10.
3. В цей час позбавляємо зубці часнику від лушпиння. Перець чилі очищаємо від насіння, ріжемо кільцями. За бажанням можна збільшити або ж зменшити як порцію часнику, так і перцю. Все залежить від того, який соус ви хочете отримати. Якщо не любите гострі заправки, зменшуйте кількість пекучих інгредієнтів.
4. Подрібнюємо часник і перець в блендері і додаємо в киплячий соус. Відразу ж вливаємо в каструлю соєвий соус, всипаємо сіль і цукор. До речі, кількість цукру теж може варіюватися в залежності від особистого смаку.
5. У пікантний соус для м'яса додаємо подрібнений базилік. Варимо ще хвилин 15-20 на повільному вогні, періодично помішуючи. Гарячий соус переливаємо в стерильну банку, закриваємо кришку. Остужаем, а потім прибираємо вишневу заправку в холодильник.
6. Готовий соус з ягід до м'яса можна зберігати в холодильнику протягом місяця. Подається вишнева заправка в холодному вигляді.
Спочатку рецепт задуманий для м'ясних страв, але можна поекспериментувати, спробувавши додати пікантний соус ще й до овочевих гарнірів. Смачного!
|
Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 2123
| Рейтинг: 0.0/0 |
|