Домашня кухня
Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю |
Курка в кисло-солодкому соусі (рецепт по-китайськи) |
Торт «Три шоколаду» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Яловичина в духовці «по-царськи»
Складно припустити, чому дане блюдо отримало назву «яловичина по-царськи». Звичайно м'ясо, запечене в духовці з майонезом і грибами, навряд чи має відношення до трапези високопрестольних осіб. Швидше за таку страву можна віднести до повсякденних страв, відповідним для звичайного тихого вечері в колі сім'ї. Але в будь-якому випадку м'ясо, приготоване за рецептом, виходить м'яким і смачним, а це найголовніше!
Яловичина «по-царськи» в духовці повністю пропарюється, насичується ароматами і стає неймовірно апетитною. Це відмінна альтернатива м'ясу по-французьки , відбивних і багатьом іншим м'ясних страв! Але щоб результат вийшов найбільш успішним, для рецепта необхідно вибрати частину яловичини, придатну для запікання.
Складові:
- яловичина (вирізка або будь-яка м'яка частина) - 400 г;
- цибулина - 1 велика головка;
- мариновані гриби - 300 г;
- сир - 150-200 г;
- рослинне масло - близько 70 мл;
- зелень - маленький пучок;
- майонез - до смаку;
- сіль, спеції - за смаком.
Яловичина «по-царськи» в духовці рецепт з фото
Як приготувати яловичину «по-царськи»
1. Яловичину нарізаємо тонкими невеликими шматочками. Відбиваємо з двох сторін, посипаємо сіллю, меленим перцем і улюбленими спеціями.
2. Дно глибокої сковороди покриваємо тонким шаром рослинного масла, розігріваємо. Обсмажуємо яловичину невеликими порціями по обидва боки на сильному вогні. Доводити м'ясо до сильної прожарювання не потрібно - нам необхідно лише отримати рум'яної скоринки, зберігши весь сік всередині.
3. Напівготову яловичину викладаємо тонким рівномірним шаром на дно жароміцної форми. Поливаємо олією, що залишився в сковороді після процесу смаження.
4. Очищену цибулину шаткуємо тонкими півкільцями і розподіляємо по м'ясу. Змащуємо тонким шаром майонезу.
5. Далі укладаємо мариновані гриби, посипаємо дрібно посіченою зеленню і знову змащуємо майонезом. За бажанням грибний шар можна злегка посолити / поперчити.
6. Густо присипаємо гриби сирної стружкою, і відправляємо яловичину «по-царськи» в прогріту до 180 градусів духовку.
7. Запікаємо близько 40 хвилин. За цей час м'ясо просочиться соком і розм'якшиться, а сирний шар розплавиться і перетвориться в апетитну кірочку.
8. Доповнити яловичину «по-царськи» можна відвареною картоплею. Салат зі свіжих овочів і зелень теж відмінно підійдуть до цієї страви.
Яловичина «по-царськи» в духовці готова! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 533
| Рейтинг: 0.0/0 |
|