П`ятниця
22.11.2024
15:11
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/92339836.jpg
Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю
/_pu/0/56944319.jpg
Курка в кисло-солодкому соусі (рецепт по-китайськи)
/_pu/3/60443045.jpg
Торт «Три шоколаду»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Яловичина в духовці «по-царськи»

Складно припустити, чому дане блюдо отримало назву «яловичина по-царськи». Звичайно м'ясо, запечене в духовці з майонезом і грибами, навряд чи має відношення до трапези високопрестольних осіб. Швидше за таку страву можна віднести до повсякденних страв, відповідним для звичайного тихого вечері в колі сім'ї. Але в будь-якому випадку м'ясо, приготоване за рецептом, виходить м'яким і смачним, а це найголовніше!

Яловичина «по-царськи» в духовці повністю пропарюється, насичується ароматами і стає неймовірно апетитною. Це відмінна альтернатива м'ясу по-французьки , відбивних і багатьом іншим м'ясних страв! Але щоб результат вийшов найбільш успішним, для рецепта необхідно вибрати частину яловичини, придатну для запікання.

Складові:
  • яловичина (вирізка або будь-яка м'яка частина) - 400 г;
  • цибулина - 1 велика головка;
  • мариновані гриби - 300 г;
  • сир - 150-200 г;
  • рослинне масло - близько 70 мл;
  • зелень - маленький пучок;
  • майонез - до смаку;
  • сіль, спеції - за смаком.

Яловичина «по-царськи» в духовці рецепт з фото

Як приготувати яловичину «по-царськи»

1. Яловичину нарізаємо тонкими невеликими шматочками. Відбиваємо з двох сторін, посипаємо сіллю, меленим перцем і улюбленими спеціями. 
 

2. Дно глибокої сковороди покриваємо тонким шаром рослинного масла, розігріваємо. Обсмажуємо яловичину невеликими порціями по обидва боки на сильному вогні. Доводити м'ясо до сильної прожарювання не потрібно - нам необхідно лише отримати рум'яної скоринки, зберігши весь сік всередині.
 

3. Напівготову яловичину викладаємо тонким рівномірним шаром на дно жароміцної форми. Поливаємо олією, що залишився в сковороді після процесу смаження. 
 

4. Очищену цибулину шаткуємо тонкими півкільцями і розподіляємо по м'ясу. Змащуємо тонким шаром майонезу. 
 

5. Далі укладаємо мариновані гриби, посипаємо дрібно посіченою зеленню і знову змащуємо майонезом. За бажанням грибний шар можна злегка посолити / поперчити. 
 

6. Густо присипаємо гриби сирної стружкою, і відправляємо яловичину «по-царськи» в прогріту до 180 градусів духовку. 
 

7. Запікаємо близько 40 хвилин. За цей час м'ясо просочиться соком і розм'якшиться, а сирний шар розплавиться і перетвориться в апетитну кірочку. 
 

8. Доповнити яловичину «по-царськи» можна відвареною картоплею. Салат зі свіжих овочів і зелень теж відмінно підійдуть до цієї страви. 
 

Яловичина «по-царськи» в духовці готова! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 533 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024