Неділя
21.07.2019
09:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пісочний пиріг з лимонною начинкою і меренгою

Триколірний пісочний пиріг з лимонною начинкою і меренгою - барвиста випічка для сімейного вихідного дня або дружнього чаювання. Тут вдало поєдналися тонка основа з шоколадним присмаком, жовта прошарок з цитрусовими нотками, а також ніжна, м'яка і повітряна білкова маса.

Лимонний пиріг з меренгою з пісочного тіста зберігаємо в холодильнику і подаємо порційно з чаєм або кавою без цукру, так як випічка виходить досить солодкої, хоча в ній і присутня характерна лимонна кислинка.
 
Складові: 

Для основи:
  • яєчні жовтки - 2 шт .;
  • вершкове масло - 110 г;
  • цукор - 40 г;
  • борошно - близько 150 г;
  • какао-порошок - 2 ст. ложки.

Для лимонного курдів:
  • лимони - 2-3 шт .;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • цукор - 1 склянка;
  • вершкове масло - 2 ст. ложки;
  • вода - 300 мл;
  • крохмаль - 3 ст. ложки;
  • яєчні жовтки - 4 шт .;
  • сіль - пучку.

Для меренги:
  • яєчні білки - 6 шт .;
  • цукор - 6-7 ст. ложок.


Лимонний пиріг з меренгою з пісочного тіста рецепт

Як зробити пісочне тісто для лимонного пирога з меренгою

1. Починаємо з самого нижнього шару - шоколадної основи. Для цього розм'якшене масло з'єднуємо з цукром. Додаємо два яєчних жовтки, попередньо відокремивши їх від білків. Розтираємо ці інгредієнти виделкою в однорідну масу. Білки поки відкладаємо в окрему чисту і суху посуд - їх будемо використовувати для меренги.
 

2. Просіявши, поступово всипаємо борошно і какао-порошок. Замішуємо м'яке і податливе пісочне тісто. Дозування борошна регулюємо при замісі. 
 

3. Тепле від рук тісто шоколадного відтінку розподіляємо всередині рознімною вогнетривкої форми з діаметром 22 см. Формуємо борт висотою 2-3 см, виделкою робимо в основі кілька проколів, а потім відправляємо заготовку в розпечену до того часу духовку. Випікаємо близько 15 хвилин при температурі 180 градусів. 
 

Як зробити лимонний курд для пісочного пирога

4. Тим часом готуємо солодку начинку. Цедру 1 лимона натираємо дрібною стружкою. Будьте уважні: потрібна тільки жовта шкірка! Білу частину цитруса не чіпаємо, інакше крем буде гірчити. Слідом вичавлюємо лимонний сік - необхідно отримати 125 мл. 
 

5. У невелику каструлю висипаємо відразу всю норму цукру, додаємо цедру, вливаємо лимонний сік і воду. Ставимо на середній вогонь, ретельно перемішуємо. Слідом додаємо борошно, сіль і крохмаль. Енергійно і безперервно помішуючи віночком щоб уникнути утворення грудок, доводимо солодку подзагустевшую масу до кипіння. Далі додаємо масло, знову все перемішуємо і прибираємо з вогню.
 

6. Беремо залишилися 4 яйця. Жовтки, обережно відокремивши від білків, злегка збиваємо вінчиком або виделкою. Поступово викладаємо в жовткову масу 1/2 порції гарячого лимонного крему, інтенсивно і безперервно перемішуючи суміш віночком.
 

7. Перекладаємо отриманий в результаті жовтий мікс до залишилася в каструлі половині крему. Знову поміщаємо на середній вогонь, безперервно працюючи віночком. Доводимо густий крем до кипіння, Томім ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Наповнюємо лимонним курдом нашу пісочну «кошик». 
 

Як зробити меренгу для лимонного пирога

8. Залишилося підготувати останній шар. Для цього 6 білків, що залишилися від роботи з начинкою і основою, збиваємо в м'яку піну при мінімальній швидкості міксера. Поступово підсипає цукор, збільшуючи швидкість обертів. У підсумку потрібно отримати міцну і стійку білкову масу. Щоб перевірити готовність, перевертаємо миску. Якщо білки залишаються нерухомими, наша робота тут закінчена. 
 

9. Ложкою наносимо білкову масу на лимонний курд так, щоб начинка і краю пирога виявилися повністю під пишною меренгою. За допомогою вилки легкими рухами піднімаємо білки вгору, формуючи своєрідні «вихори». Відправляємо практично готовий лимонний пиріг хвилин на 10-15 в духовку. Коли меренга придбає бежево-золотистий відтінок, дістаємо наше кулінарний виріб. 
 

10. Прямо в формі повністю охолоджуємо пісочний пиріг з лимонною начинкою і меренгою, а потім прибираємо на ніч у холодильник. З уже охолодженої випічки знімаємо роз'ємний борт, нарізаємо пиріг порційними сегментами і подаємо з несолодким чаєм / кавою. 
 

Лимонний пиріг з меренгою з пісочного тіста готовий! Приємного вам чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 115 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019