Домашня кухня
Пиріг з куркою і грибами |
Гарбузовий суп-пюре з вершками |
Рулетики з баклажанів по-грузинськи |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Кальмари, фаршировані рисом і грибами
Кальмари, фаршировані рисом і грибами, запечені в духовці - ситне, смачне і оригінальне блюдо. Готується цілком легко, а виглядає гідно навіть на святковому столі. Все, що тут потрібно - підготувати просту начинку, нафарширувати морепродукти і відправити в духову піч.
В якості наповнювача, крім запропонованих в рецепті продуктів, можна використовувати і інші компоненти. Кальмари мають ніжний і нейтральним смаком, тому добавки до них підібрати нескладно. Головне - не класти в начинку велика кількість спецій і приправ, так як вони можуть «забити» смакові якості головного інгредієнта.
Складові:
- кальмари - 4 тушки (приблизно 500 г);
- печериці свіжі - 250 г;
- цибулина - 1 шт .;
- сир - 130 г;
- варений рис - 250 г;
- рослинне масло (для смаження грибів) - 3-4 ст. ложки;
- майонез - 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Кальмари, фаршировані рисом і грибами, в духовці
Як приготувати фаршировані кальмари
1. Підготуємо начинку. Очистивши від лушпиння, дрібно рубаємо цибулину. Прогріваємо сковороду з маслом і обсмажуємо лушпиння нарізку до золотистого. Не забуваємо періодично перемішувати.
2. Промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками гриби, завантажуємо до цибулі. Помішуючи, витримуємо суміш на вогні до повного випаровування виділилася рідини. В кінці посипаємо сіллю / перцем.
3. Сир тремо крупно, змішуємо зі смаженою сумішшю печериць і цибулі. Додаємо завчасно відварений до готовності рис (для рецепта буде потрібно 250 г вже варених зерен).
4. Заправляємо інгредієнти 2-3 ст. ложками майонезу, розмішуємо. Знімаємо пробу, при необхідності додаємо сіль / перець.
5. Розморожені кальмари очищаємо під струменем води від шкури і прозорої плівки, видаляємо нутрощі. Підготовлені тушки промиваємо.
6. Видаливши плавники, фаршируємо кальмари сумішшю грибів, рису і сиру. Відкриту частину заколюємо зубочистками. Викладаємо тушки в форму для запікання, зверху злегка змащуємо морепродукти майонезом. Відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку, запікаємо приблизно 20 хвилин.
7. Фаршировані кальмари можна їсти гарячими, доповнивши гарніром. Або повністю остудити, нарізати кільцями і подавати як холодну закуску. Для святкового столу можна оформити тушки у вигляді поросят, вирізавши «вушка», хвостик »і« п'ятачок »з ковбаси, а« очі »і« ніздрі »сформувавши з маслин або горошин перцю.
Кальмари, фаршировані рисом і грибами, готові! Смачного!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 822
| Рейтинг: 0.0/0 |
|