П`ятниця
26.04.2024
09:03
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/4/94078025.jpg
Лимонний кекс на кефірі з маком
/_pu/3/64220162.jpg
Йогуртовий торт
/_pu/0/48991919.jpg
Оякодон (курка по-японськи)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Папрікаш з курки по-угорськи

Папрікаш з курки - традиційне угорське блюдо. За назвою відразу можна здогадатися, що рецепт включає до свого складу паприку - так і є! Угорці в принципі дуже люблять солодкий перець, як в свіжому, так і молотом вигляді, і додають цей інгредієнт в багато блюд. Тому їх кухня така пряна, мальовнича і апетитна.

Сьогодні ми розглянемо як зробити паприкаш по-угорськи будинку. Ця страва готується досить просто, не вимагає екзотичних приправ і дорогих продуктів. При цьому виходить курка дуже ніжною, смачною і буквально «тане в роті». Для папрікаш підійдуть як курячі грудки, так і стегенця - в нашому прикладі віддамо перевагу другому варіанту. Якщо вам сподобається цей рецепт, рекомендуємо спробувати схоже блюдо - суп гуляш по-угорськи.
 
Складові:
  • курячі стегенця - 1 кг;
  • червоний болгарський перець - 1 великий;
  • цибуля ріпчаста - 1 велика головка;
  • мелена паприка (солодка) - 1 ст. ложка;
  • часник - 2-3 зубці;
  • сметана - 100 г;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Папрікаш з курки рецепт з фото

Як приготувати папрікаш по-угорськи

1. Стегенця розрізаємо на стегна і ніжки в місці з'єднання суглобів. В об'ємному сотейнику розігріваємо олію, викладаємо шматки курки і обсмажуємо до золотистої скоринки з кожного боку. Потім перекладаємо птицю в окремий посуд.
 

2. Головку цибулі очищаємо, дрібно шаткуємо і завантажуємо в звільнився сотейник. Пасеруємо лушпиння нарізку 2-3 хвилини на середньому вогні. 
 

3. Паралельно, видаливши насіння, ріжемо соломкою болгарський перець. Закладаємо до розм'якшення цибулі, перемішуємо і обсмажуємо все разом близько 5 хвилин. 
 

4. Видавлюємо до овочевої зажарки часник, всипаємо солодку паприку (не спитайте з гострим червоним меленим перцем!). 
 

5. Розмішуємо вміст сотейника, а потім викладаємо підсмажені раніше стегна і ніжки. 
 

6. Вливаємо окріп - вода повинна покривати курку майже повністю. Доводимо рідину до кипіння, кидаємо сіль / мелений перець. Накриваємо сотейник кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо курку близько 40 хвилин. 
 

7. Через зазначений час сметану з'єднуємо з борошном і ретельно розмішуємо до зникнення борошняних грудок. Додаємо в сотейник з куркою, перемішуємо соус. Продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин. 
 

8. Подаємо ароматний папрікаш з курки гарячим. Як гарнір доречні будуть макаронні вироби, картопляне пюре, рис або будь-які крупи. Ніякої додатковий соус в даному випадку не потрібно - він тут в достатку! 
 

Папрікаш з курки по-угорськи готовий! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 733 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024