Понеділок
17.06.2019
00:19
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з рибою та морепродуктами


Кальмаровий салат класичний

Сьогодні пропонуємо вашій увазі простий класичний кальмаровий салат, що складається всього з двох головних компонентів - кальмарів і яєць. Незважаючи на малу кількість інгредієнтів, страва виходить дуже поживним і смачним, тому подати цей простий салатик буде доречно навіть до святкового столу! Основний час в процесі приготування йде на чистку кальмарів, тому, якщо ви підготуєте і відваріть морепродукти заздалегідь, на підготовку у вас підуть лічені хвилини. В такому випадку залишається все порізати, перемішати і насолоджуватися результатом!

А всім бажаючим приготувати з кальмарами більш оригінальне блюдо пропонуємо звернути увагу на салат «Нептун».
 
Складові:
  • кальмари свіжі - 600 г;
  • яйця середнього розміру - 4 шт .;
  • зелена цибуля - невеликий пучок (за бажанням);
  • сіль, перець - за смаком;
  • майонез - до смаку.


Кальмаровий салат рецепт класичний з фото

Як приготувати кальмаровий салат з яйцями

1. Кальмари заздалегідь розморожуємо, після чого приступаємо до їх чищенні. Видаляємо всі нутрощі, а потім повністю знімаємо плівку.
 

2. Очищені тушки по 1-2 штуки опускаємо в киплячу солону воду, за бажанням для аромату кидаємо в каструлю лавровий лист. Витримуємо кальмари в окропі не більше 2 хвилин, інакше вони переварарятся і стануть «гумовими». 
 

3. Готові морепродукти витягаємо з бульйону шумівкою і охолоджуємо. Шаткуємо тушки кальмарів півкільцями. 
 

4. Яйця відварюємо круто (близько 10 хвилин в киплячій воді). Остужаем, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. 
 

5. З'єднуємо яйця і кальмари в одній ємності. За бажанням додаємо дрібно порубаний зелений лук. Також для кальмарового салату можна використовувати солодкий салатний цибулю або застосувати звичайний ріпчаста. Тільки в останньому випадку важливо простежити, щоб він не сильно гірчить, інакше можна порушити ніжну смакову «композицію» страви. 
 

6. Посипаємо все складові компоненти салату сіллю, за бажанням заправляємо свіжомеленою перцем. Додаємо майонез і акуратно перемішуємо. 
 

7. Розподіляємо ніжний кальмаровий салат по порційних ємностей і подаємо, оформивши гілочкою свіжої зелені. 
 

Смачного!



Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 106 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019