Субота
23.06.2018
01:46
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з м'ясом

Салат «Олів'є» класичний

Згадуючи традиційно святкові, перевірені десятиліттями і не втратили актуальності страви, такі як «Мімоза» , «Оселедець під шубою» , салат «Столичний» , не можна залишити без уваги і класичний «Олів'є». Зараз мова йде не про первісну рецептурою, розробленою шеф-кухарем Люсьєном Ольвія (нагадаємо, оригінальний склад салату не обходиться без рябчиків, каперсів, раків, соусу «Провансаль» і т.д.). Залишимо осторонь високу кухню з «заморськими» інгредієнтами і згадаємо старий добрий радянський «Олів'є», відомий так само як зимовий салат.

Беремо простий набір продуктів - м'ясо / ковбасу, яйця, картопля, морква, цибуля, огірки та горошок. Заправляємо майонезом (за бажанням сметаною) і отримуємо відоме кожному блюдо. Простота приготування, відносна дешевизна, ідеальне смакове поєднання, доречність в повсякденному і святковому меню ставлять рецепт салату «Олів'є» в розряд улюблених, затребуваних і безпрограшних.
 
Складові:
  • яловичина - 500 г (або 300-400г вареної ковбаси);
  • яйця - 5 шт .;
  • картопля - 500 г (4-5 шт.);
  • морква - 200 г (2 невеликі);
  • мариновані або солоні огірки - 250-300 г;
  • консервований горошок - 1/2 банки;
  • зелена цибуля - невеликий пучок (або 1 маленька головка ріпчастої цибулі);
  • сіль, перець - за смаком;
  • майонез - до смаку.


Салат «Олів'є» рецепт класичний з фото

Як приготувати зимовий салат

1. Насамперед готуємо м'ясо. Яловичину варимо в підсоленій киплячій воді 1-2 години (до м'якості і повної готовності). Остудивши, нарізаємо кубиками. Для більш економною і менш трудомісткою версії салату яловичину можна замінити вареною ковбасою. 
 

2. Неочищені морква і бульби картоплі заздалегідь відварюємо (приблизно 30-40 хвилин). Перевіряємо готовність, проколовши овочі ножем (якщо лезо входить легко, вимикаємо вогонь і зливаємо воду). Повністю охолодити і тільки потім приступаємо до чищення і нарізки. Рубаємо овочі невеликими приблизно однаковими кубиками - занадто сильно дрібнити не потрібно. 
 

3. Яйця варимо 10 хвилин з моменту закипання рідини. Заливши холодною водою і остудивши, очищаємо, ріжемо кубиками (за розміром приблизно як і овочі).
 

4. Огірки витягаємо з розсолу / маринаду, ріжемо мініатюрними кубиками (трохи дрібніше, ніж інші компоненти).
 

5. Пучок соковитого зеленого лука рубаємо якомога дрібніше. За бажанням можна взяти іншу зелень або задіяти ріпчасту цибулю. 
 

6. З'єднуємо все раніше підготовлені продукти в одній глибокій ємності, додаємо консервований горошок, солимо / перчимо. Щедро заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо салат. 
 

7. У тривалій просочення немає необхідності. Відразу після приготування «Олів'є» можна подавати до столу. 
 

Салат «Олів'є» за класичним рецептом готовий! Смачного!





Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
Переглядів: 74 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018