Домашня кухня
Курка в беконі в духовці |
Брускетта з помідорами та базиліком |
Пиріг з чорницею і сиром |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
У категорії рецептів: 15 Показано рецептів: 1-15 |
|
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Сьогодні пропонуємо вашій увазі простий класичний кальмаровий салат, що складається всього з двох головних компонентів - кальмарів і яєць. Незважаючи на малу кількість інгредієнтів, страва виходить дуже поживним і смачним, тому подати цей простий салатик буде доречно навіть до святкового столу! Основний час в процесі приготування йде на чистку кальмарів, тому, якщо ви підготуєте і відваріть морепродукти заздалегідь, на підготовку у вас підуть лічені хвилини. В такому випадку залишається все порізати, перемішати і насолоджуватися результатом!
А всім бажаючим приготувати з кальмарами більш оригінальне блюдо пропонуємо звернути увагу на салат «Нептун». |
Найпростіший спосіб урізноманітнити і зробити звичний «Олів'є» більш соковитим, урочистим і оригінальним - замінити ковбасу або м'ясо слабосоленої червоною рибою, а маринований огірок - свіжим. Таким нехитрим способом ми вирішуємо відразу два завдання - дотримуємося традицію і в той же час вводимо в меню щось нове, тамуючи тягу до експериментів.
«Олів'є» з сьомгою і свіжим огірком готуємо за класичною технологією - попередньо відварюємо компоненти, що вимагають термічної обробки, ріжемо все кубиками і перемішуємо з майонезом. Рекомендуємо для салату самостійно засолити рибу в домашніх умовах, тоді блюдо вийде набагато смачніше і бюджетні! |
Салат «Оселедець під шубою» придбав колосальну популярність ще з радянських часів. Тоді це блюдо вважалося практично обов'язковою складовою новорічного застілля. Солона риба, покрита овочами, просоченими майонезом, вдало вписувалася в святкове меню за рахунок своєї ситості і ефектного зовнішнього вигляду.
Але навіть і в даний час, коли існує величезна різноманітність новомодних рецептів, класична «Оселедець під шубою» як і раніше залишається затребуваною і актуальною. Тому, приготувавши це поширене блюдо до святкового або буденному столу, ви не прогадаєте. |
Сьогодні в нашому меню популярна страва, яка отримала назву завдяки верхньому шару, зовні нагадує яскраво-жовті квіти мімози, що стали незамінним атрибутом жіночого свята! Класичний салат «Мімоза» спочатку складався тільки з рибних консервів, сиру, яєць, вершкового масла і цибулі. Пізніше багато господинь для більшої ситості стали додавати прошарку картоплі і моркви, а часом виключати з рецепта сир, який є за радянських часів дефіцитним продуктом. Звідси і виникла плутанина, в зв'язку з чим зараз існує безліч різновидів «Мімози». Причому кожна господиня вважає, що її салат незаперечно правильний і найкращий! |
Відмінний варіант для святкового застілля - салат з сьомгою слабосоленої «Морська зірка». Він має приємний свіжий смак і привабливий зовнішній вигляд.
Викладається блюдо шарами: основою служить відварну картоплю, який доповнюється соковитим огірком, поживними крабовими паличками і ніжними вареними яйцями. Завершує закуску рибна нарізка, в якості якої найкраще підійде самостійно солона сьомга в домашніх умовах. |
«Нептун» - ніжний і одночасно ситний салат, основна роль в якому відведена морепродуктів. Блюдо, звичайно ж, складно віднести до категорії простих, щоденних рецептів «на швидку руку». Швидше це святковий салат, адже на приготування доведеться затратити деякий час, та й економним «Нептун» назвати складно.
Однак всі турботи будуть виправдані, як тільки ви випробуєте результат ваших кулінарних старань. Салат «Нептун» з чудовим смаком - відмінний варіант для урочистого застілля. |
Пропонуємо рецепт простого і смачного блюда, оформленого в новорічній тематиці. Салат «Рукавичка Діда Мороза» неодмінно отримає заслужене захоплення гостей, адже крім оригінального декору він володіє і відмінним смаком. Тут чудово поєднуються крабові палички, яйця, слабосолона червона риба, тонкий прошарок сиру, живильний картопля і свіжий огірок, який відмінно освіжає це ситне блюдо.
А якщо у вас є бажання красиво оформити святковий стіл, рекомендуємо також розглянути рецепти салатів «Ялинкові кулі», «Різдвяний вінок», «Шишка». |
Салат «Серце ангела» - ошатне і «багате» блюдо, яке можна зробити в день святого Валентина або для будь-якого святкового застілля. За рахунок своєї форми і яскравого ікряним шару блюдо обов'язково буде притягувати погляди! |
Коли необхідно приготувати щось в короткий термін, на допомогу приходять прості рецепти «на швидку руку». Салат «Червоне море» з крабовими паличками відноситься саме до цієї категорії: він смачний, ситний, але при цьому готується елементарно і не вимагає ніяких зусиль.
Свіжі помідори в даному випадку вдало розбавляють поживні речовини, а також виправдовують назву страви. У салаті дійсно переважають червоні компоненти, за рахунок чого виглядає він яскраво і презентабельно. Таке блюдо і для святкового застілля підійде відмінно! |
Сьогодні приготуємо барвистий салат з печінки тріски консервованої, перепелиних або курячих яєць і овочевого міксу. Це неймовірно ситне і апетитне блюдо створюється буквально за кілька хвилин, адже всього-на-всього необхідно подрібнити продукти і розсортувати їх по тарілках.
Як простий заправки тут підійде як масло, що залишилося від консервованої печінки, так і домашній майонез , самостійно приготований в блендері. Все залежить тільки від ваших кулінарних уподобань! |
Цей барвистий салат з руколи з креветками, присмачений ненав'язливою заправкою з бальзамічним оцтом, вдало впишеться в літнє меню. Тут немає ніякого ситного м'яса і важкого майонезу, блюдо дуже легке і майже дієтичне.
Морепродукти ідеально гармоніюють з зеленню і свіжими овочами, створюючи прекрасну «композицію» як зовні, так і за смаковими якостями. Готується невибагливий салат з руколи з креветками і бальзамічним оцтом дуже швидко і подається відразу ж, не потребуючи в просочуванні. |
Салат із крабових паличок з кукурудзою - класика кулінарного жанру! На основі цього простого дуету існує безліч всіляких рецептів. Найчастіше головні компоненти доповнюються відвареним рисом, сиром, кальмарами, куркою, а іноді зустрічаються і більш оригінальні варіації, наприклад, з апельсинами.
Взявши за основу просте поєднання продуктів, можна вдосталь експериментувати, пробуючи різні інтерпретації класичного блюда. А ми сьогодні розглянемо найпоширенішу версію крабового салату. |
Знаменитий салат Нісуаз родом з Ніцци, складається зі свіжих овочів і солоної риби (в оригіналі анчоусів). Ця страва має збалансований смак і апетитний зовнішній вигляд, тому подавати його можна навіть на свято.
Поряд з Цезарем салат Нісуаз має безліч варіацій. До сих пір ведуться суперечки про первісному складі цієї страви. Найчастіше можна зустріти версії з картоплею, квасолею, рисом. Але все-таки більшою мірою прийнято вважати, що ці продукти в класичний рецепт не входили. Сьогодні ми приготуємо салат Нісуаз з тунцем, намагаючись наблизитися до «оригіналу». |
Раніше ми вже докладно розглядали як самостійно зробити класичний салат Цезар з куркою, а сьогодні віддамо перевагу іншій версії цього популярного страви.
Введемо додаткові інгредієнти - перепелині яйця і помідори черрі, замінимо м'ясо птиці морепродуктами і таким чином приготуємо сучасний салат Цезар з креветками. В іншому будемо дотримуватися стандартної рецептури - заправку зробимо ту ж саму, що і для класичного варіанту цього легендарного страви. |
Зараз існують різноманітні версії легендарного страви: класичний салат Цезар з куркою, сучасний і не менш популярний Цезар з креветками, також є і численні інтерпретації соусу.
Пропонуємо чергову варіацію, на цей раз з червоною рибою, в якості якої ідеально підійде сьомга солона в домашніх умовах. Смачний і ситний салат Цезар з сьомгою будемо подавати з традиційною для цієї страви заправкою, мініатюрними томатами черрі і перепелиними яйцями. |
|