Домашня кухня
Салат з полуницею і руколою |
Рисові кульки (аранчіні) |
Салат «Різдвяний вінок» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Столичний» з куркою
Столичний салат вважається однією з варіацій знаменитого «Олів'є». Відмінність полягає лише в тому, що яловичина або ковбаса в даному випадку замінюються куркою. Для салату годиться як дієтичне філе птиці, так і більш соковиті стегенця.
Суворого способу приготування курки також не існує: її можна відварити, запекти, або обсмажити, а можна використовувати для рецепта і підкопчене м'ясо. Вибирайте будь-який варіант на ваш розсуд! Ми зупинимо свій вибір на відвареної курячої грудки. Отже, розглянемо докладніше як приготувати класичний салат «Столичний» з куркою.
Складові:
- куряча грудка - близько 500 г;
- яйця - 5-6 шт .;
- картопля - 4-5 шт. (середнього розміру);
- солоні або мариновані огірки - близько 250 г;
- зелена цибуля або ріпчаста - за бажанням і за смаком;
- майонез, сіль, перець - за смаком.
Салат «Столичний» класичний рецепт з куркою
Як зробити салат «Столичний» з куркою
1. Насамперед відварюємо в підсоленій воді птицю близько 30 хвилин (до повної готовності). Остудивши, позбавляємо куряче м'ясо від шкіри і кісток. Філе ріжемо кубиками середнього розміру, або рвемо руками.
2. Картопля і яйця відварюємо до готовності. Яйця очищаємо від шкаралупи, а потім подрібнюємо ножем (з метою економії часу можна застосувати спеціальну яйцерезка).
3. Очищену картоплю ріжемо кубиками.
4. Таким же чином шаткуємо солоні огірки. Можна додати в салат ще і свіжий огірочок, щоб урізноманітнити смак страви і надати йому трохи «весняних нот», але це за бажанням.
5. Ріпчасту або зелену цибулю подрібнюємо ножем. У глибокому салатнику змішуємо всі складові нашого ситного страви. Заправляємо майже готовий живильний салат «Столичний» з куркою майонезом, солимо і приправляємо меленим перцем. Не полінуйтеся зробити заправку самостійно, використовуючи рецепт майонезу в домашніх умовах ! Так готову страву вийде куди більш смачним і без шкідливих хімічних добавок. Іноді в салат кладуть додаткові компоненти, такі як морква, зелений горошок, маслини - справа смаку!
6. Сервіровка може бути найрізноманітнішою. Найпростіший варіант - розподілити класичний салат «Столичний з куркою» по тарілках, використовуючи для презентабельного вигляду формувальне кільце. Декорувати блюдо можна пучками зелені, витонченими фігурками, вирізаними з овочів і т.п. Також дуже ефектно виглядає салат в прозорих склянках.
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 08.04.2018
|
Переглядів: 801
| Рейтинг: 0.0/0 |
|