Домашня кухня
Пісочний пиріг з полуницею |
Чебуреки з м'ясом |
Торт «Пташине молоко» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Рулет зі шпинатом і червоною рибою
Рулет зі шпинатом і червоною рибою - презентабельна холодна закуска для святкового столу, оригінальна заміна стандартним бутербродів із солоною сьомгою. Виріб складається з тонкого шпинатового коржа, ніжною білою прошарку вершкового сиру і яскравих вкраплень рибних скибочок. Виглядає рулет витончено, а готується дуже легко.
Борошняна основа випікається всього 10-12 хвилин. Шпинатне тісто дивно просте за складом і бездоганне за якістю - корж виходить слухняним, м'яким, без праці згортається в рулон і ідеально поєднується з начинкою.
Складові:
Для основи:
- шпинат - 150 г;
- яйця - 3 шт .;
- сіль - ¼ ч. ложки;
- борошно - 50 г.
Для начинки:
- солона сьомга або форель - 200 г;
- вершковий сир - 180 г;
- кріп - 1-2 гілочки;
- часник - 1-2 зубці.
Рулет зі шпинатом і червоною рибою рецепт з фото
1. Шпинатові листя ретельно промиваємо, видаляємо тверді стебла.
2. У каструлі доводимо до кипіння воду. У киплячу рідину завантажуємо весь шпинат, варимо буквально півхвилини - дозволяємо зелені злегка розм'якнути. Якщо використовується заморожений шпинат, в цьому кроці немає необхідності. Просто дозволяємо шпинату повністю відтанути і віджимаємо.
3. Знявши каструлю з вогню, відкидаємо розм'якшені листочки на друшляк, промиваємо холодною водою. Ретельно віджавши, з'єднуємо шпинат з борошном і жовтками, попередньо відокремленими від білків.
4. Погружной насадкою блендера розтираємо суміш до отримання гладкого, пофарбованого в насичений зелений колір пюре.
5. Окремо збиваємо білки з сіллю. Працюємо міксером до отримання стійкої пишної маси. При перевертанні миски білосніжна суміш повинна залишатися на місці.
6. У три заходи вводимо збиті білки до Шпинатна пюре. Кожну порцію дбайливо втручаємося плавними рухами від низу до верху (як при виготовленні бісквіта для торта).
7. У підсумку отримуємо «повітряний» і ніжне, рівномірно забарвлене тісто.
8. Деко застилає листом пергаментного паперу, а потім рівним тонким шаром розподіляємо шпинатну масу. Формуємо прямокутник розміром приблизно 20х30 см. Якщо є сумніви в якості пергаментного паперу, попередньо можна злегка змастити її маслом, щоб корж не прилип.
9. Випікаємо шпинатну основу в розігрітій до 180 градусів духовці близько 10-12 хвилин (до сухої сірники). Важливо не пересушити корж, інакше він може тріскатися або навіть ламатися при згортанні в рулет! Остужаем випічку.
10. Для начинки змішуємо вершковий сир кімнатної температури, нарізаний дрібно кріп і вичавлений через прес часник. Рівномірно розмазує сирну масу по остившему Коржу. По краях залишаємо трохи вільного простору (приблизно 1 см).
11. Червону рибу ріжемо тонкими смужками і розподіляємо по сирної мастилі.
12. Щільно звертаємо пласт в рулон. Обертаємо пергаментним папером або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години для закріплення форми.
13. Обрізавши скромні краю, несемо охолоджений рулет зі шпинатом і червоною рибою до столу! Гострим ножем ділимо на кружечки товщиною 1-1,5 см.
Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 2806
| Рейтинг: 3.0/1 |
|