Домашня кухня
Йогуртовий торт |
Салат з маринованими печерицями, м'ясом і перцем |
Сирний паску без дріжджів |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пісний борщ з грибами
В пост і щодо розвантажувальні дні пропонуємо випробувати вегетаріанський варіант всім знайомого першої страви. Готуємо запашний пісний борщ з грибами без використання м'яса / птиці або навіть консервів. Зберігаємо стандартний набір овочів, традиційну заправку, насичений колір, густоту і незамінний часниковий аромат. Прямуємо класичним рецептом борщу , але без варіння бульйону, що істотно скорочує час готування.
Для додаткового навару і посилення смакових нот додаємо до першої страви смажені печериці. За бажанням порцію грибів та інших компонентів можна змінювати за смаком, але занадто сильно скорочувати дозування не рекомендується, адже від овочів залежить насиченість і концентрація бульйону.
Інгредієнти у розрахунку на 4 літри води:
- капуста - 350 г;
- буряк - 500 г;
- печериці - 300 г;
- картопля - 2-3 шт .;
- цибуля ріпчаста - 200 г (1 велика головка);
- морква - 150 г (1 шт.);
- томатна паста - 3-4 ст. ложки;
- рослинне масло (для смаження) - 3-4 ст. ложки;
- часник - 4-6 зубців (можна більше або менше);
- сіль, перець - за смаком.
Пісний борщ з грибами рецепт з фото
1. У киплячі 4 літри води опускаємо картопля, очищений і нарізаний невеликими кубиками або брусочками.
2. Слідом - нашатковану тонкою і короткою соломкою капусту. Повторно кип'ятимо, зменшуємо вогонь і варимо приблизно 20-25 хвилин (до м'якості овочів). Якщо капуста молода, закладати її в бульйон можна пізніше. Сіль поки не додаємо.
3. Паралельно смажимо на рафінованій олії нарізані тонкими пластинами гриби. Помішуючи, тримаємо на вогні до повного випаровування рідини. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені печериці. Підійдуть і інші гриби.
4. Далі займаємося овочевою заправкою. Можна використовувати ту ж сковороду, на якій готувалися печериці, переклавши гриби в інший посуд. При необхідності підливати масло і завантажуємо нарізаний дрібними шматочками цибулю. Смажимо 3-5 хвилин при частому помішуванні.
5. До підсмаженої цибулі додаємо натерту крупно моркву. Перемішуючи, тримаємо на вогні ще хвилин 5.
6. Потім закладаємо буряк, терту великою соломкою.
7. Додаємо томатну пасту, пару половников води з каструлі. Перемішуємо, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо овочеву суміш на маленькому вогні 15-20 хвилин.
8. Перекладаємо бурякову заправку до бульйону з уже м'якими картопляними шматочками і капустою. Бляклий відвар відразу забарвиться в красивий червоний колір. Слідом додаємо дочекалися своєї черги печериці.
9. Млоїмо борщ на самому мінімальному вогні під кришкою хвилин 20 або довше, щоб страва вийшла найбільш насиченим. Чи не допускаємо активного кипіння! Бульйон повинен повільно побульківать, але не вирувати. Ближче до кінця приготування додаємо подрібнений часник (кількість за смаком), сіль, перець.
10. Пісний борщ з грибами готовий!
Смачного!
|
Категорія: Овочеві супи | Додав: 25.03.2018
|
Переглядів: 606
| Рейтинг: 0.0/0 |
|