Домашня кухня
Ангельський бісквіт з лимонним кремом |
Фрікасе з курки з грибами |
Судак, запечений в духовці у фользі |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Печінковий рулет з маслом
При мінімумі турбот, в кілька простих кулінарних дій звичайний печінковий паштет перетворюємо в витончений презентабельний рулет з контрастною начинкою з вершкового масла. Обсмажену печінку з'єднуємо з соковитим цибулею і солодкої морквою, пюріруем блендером, звертаємо в «рулон» з тонким масляним шаром і прибираємо в холодильник до застигання / ущільнення.
Готовий печінковий рулет з маслом без праці нарізається на порційні шматки, легко наноситься на хліб і зберігає притаманну стандартному паштету ніжну, шовковисту текстуру. Рецепт поширюється на всі види печінки - можна використовувати яловичі, свинячі, курячі та інші субпродукти.
Складові:
- печінка куряча (або інша) - 500 г;
- цибуля ріпчаста - 150 г;
- морква - 100 г;
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло (для смаження) - 2-3 ст. ложки;
- вершкове масло - 100 г.
Печінковий рулет з маслом покроковий рецепт з фото
Як приготувати рулет з печінки
1. Печінка, кілька разів промивши під струменем води, нарізаємо шматочками середнього розміру. Підсушуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом 2-3 хвилини, встановивши максимальний нагрів.
2. Слідом перевертаємо шматочки, пару хвилин обсмажуємо другу сторону.
3. Завантажуємо до побілілий печінки цибулю, попередньо очищений і нарізаний дрібними кубиками, а також морква, натерту великою соломкою, перемішуємо суміш. Зменшивши вогонь, пропарюють вміст сковороди під кришкою протягом 10-15 хвилин - до повної готовності печінки і розм'якшення лука з морквою. Солимо / перчимо.
4. Остудивши, перекладаємо печінку з овочами в зручну посуд, за допомогою погружной насадки блендера подрібнюємо масу до мінімальної зернистості (або двічі пропускаємо інгредієнти через м'ясорубку).
5. Робочу поверхню застилає листом щільного фольги, зверху рівним шаром товщиною близько 1 см розмазує печінкову масу.
6. Вершкове масло завчасно виймаємо з холодильника, дозволяємо йому максимально підтанути при кімнатній температурі. Уже ретельно розм'якла кремообразную масляну масу розподіляємо тонким прошарком по паштету. Для зручності попередньо опускаємо чисту столову ложку в гарячу воду і насухо протираємо - за допомогою такого способу масло буде розмазуються набагато легше.
7. Далі, допомагаючи фольгою, акуратно згортаємо печінковий «полотно» в рулет подібно приготування ролів.
8. Обернувши фольгою, прибираємо паштет в холодильник на 3-4 години. За цей час масло застигне, а сама закуска «зміцніє» і стане краще тримати форму. Через зазначений час, апетитний печінковий рулет з маслом можна намазувати на хліб і нести до столу!
Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 1114
| Рейтинг: 0.0/0 |
|