П`ятниця
29.03.2024
15:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/3/96815837.jpg
Пиріг з кабачками і ковбасою
/_pu/2/82384020.jpg
М'ясо в цахтоне
/_pu/2/96816501.jpg
Пиріг з консервованими персиками і сметаною заливкою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Як варити язик яловичий

Яловичий язик не дарма вважається універсальним! З цього смачного продукту можна приготувати масу різних блюд або ж просто подати його в якості м'ясної нарізки, доповнивши скибочками хліба. До речі, такий перекус виявиться куди більш корисним, ніж звичні бутерброди з ковбасою, адже мова багата білком і залізом, а також містить різні вітаміни і по праву вважається дієтичним. А вже заливне з яловичого мови виходить просто чудовим!

Однак будь-яке блюдо з застосуванням цього делікатесу ви не вибрали, для початку слід приділити увагу приготуванню м'яса. Наш рецепт підкаже як варити язик яловичий правильно!
 
Складові:
  • язик яловичий - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • свіжа морква - 1-2 шт .;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • запашний перець - 4-5 горошин;
  • сіль за смаком.


Як варити язик яловичий правильно - рецепт з фото

1. Перед процесом варіння мову замочуємо в холодній воді приблизно 30-40 хвилин. Потім злегка шкребти ножем для видалення можливих забруднень. Після підготовчої роботи заливаємо мову чистою водою, ставимо на вогонь. 
 

2. Перший відвар зливаємо відразу після закипання, знову вливаємо в каструлю холодну воду і доводимо до бурхливого кипіння. Зменшивши вогонь, варимо м'ясо без солі. Для аромату кидаємо в бульйон запашні горошини перцю, 1-2 лаврових листки, а також очищені овочі - велику цибулину і цілу моркву.
 

Скільки варити яловичий язик

3. Продовжуємо варити при слабкому кипінні під кришкою. В середньому час варіння становить 2-2,5 години, але якщо мова дуже великий, може знадобитися 3 або навіть 4 години. Щоб точно переконатися в готовності, необхідно скористатися традиційним способом - проколоти м'ясо ножем. Якщо лезо входить дуже легко, без зусиль, і при цьому з вареного мови не виділяється каламутна рідина, знімаємо каструлю з вогню. Що стосується солі, її кладемо вже в кінці приготування, приблизно за півгодини до закінчення варіння - тоді м'ясо вийде м'якше. 
 

4. Перед вживанням в їжу мову потрібно очистити від шкіри. Для полегшення цього завдання свіжозварене м'ясо виймаємо з бульйону і викладаємо в чисту ємність. Заливаємо холодною водою і залишаємо на пару хвилин.
 

5. Після такої процедури шкіра буде зніматися дуже легко.
 

6. Очищений мова, повністю остудивши, застосовуємо для приготування інших страв або ж подаємо як холодну закуску, нарізавши тонкими скибочками і доповнивши гірчицею.
 

Тепер ви точно знаєте як варити язик яловичий правильно! Приємного вам апетиту!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 807 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024