Субота
20.04.2024
16:48
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/56944319.jpg
Курка в кисло-солодкому соусі (рецепт по-китайськи)
/_pu/2/27623491.jpg
Соус для салату Цезар на варених жовтках
/_pu/0/25993638.jpg
Вуха в домашніх умовах (збірна)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Смажений сом на сковороді

Повноцінний раціон харчування просто неможливо уявити без риби, адже вона містить масу корисних речовин, необхідних організму. Крім популярної зараз сьомги або форелі, звернути увагу слід і на річкових / озерних представників.

Наприклад, смажений сом на сковороді, м'ясистий і ніжний, з мінімальною кількістю кісток, зберігає всю соковитість, виходить м'яким і відмінно поєднується з овочами або будь-яким гарніром.
 
Складові:
  • сом - близько 2 кг;
  • лимонний сік - 2 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі - 70-80 г;
  • рослинне масло - близько 50 мл;
  • сіль, спеції - за смаком.


Смажений сом на сковороді рецепт

Як приготувати смаженого сома смачно і просто

1. Сома обробляв, промиваємо і обсушуємо. Зрізаємо плавники, голову і хвіст - все це залишаємо для юшки. Нутрощі риби видаляємо і викидаємо. Частину, що залишилася тушку нарізаємо шматками товщиною близько 2-3 см. 
 

2. Отримані рибні стейки натираємо сіллю, перцем, поливаємо лимонним соком і при бажанні посипаємо улюбленими спеціями. Ми залишаємо для «просочення» хвилин на 5. 
 

3. Сухарі висипаємо в зручну посуд. Гарненько обвалюють кожен стейк в паніровці, а потім викладаємо рибу на розпечену до того часу сковороду з рослинним маслом.
 

4. Підсмажуємо сома з кожного боку на середньому вогні без кришки до утворення рум'яної скоринки. Далі вимикаємо вогонь, витримуючи рибу на гарячій поверхні сковороди ще хвилин 5. 
 

5. Готові шматки риби поміщаємо на серветки або паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Тепер смажений сом на сковороді повністю готовий! Подаємо ніжну рибку гарячою або як мінімум теплою укупі з овочами, зеленню і простим гарніром, наприклад, рисом або картоплею. 
 

Для менш калорійного варіанти приготування риби можна не смажити сома, а запекти його в духовці за принципом фаршированого сазана. Урочисто оформлена, така рибка відмінно підійде і до святкового столу! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 948 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024