Середа
19.06.2019
16:07
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з м'ясом


М'ясо в цахтоне

Цахтон - в міру гострий кисломолочний соус до м'яса. Існують різноманітні варіації його приготування, і сьогодні ми розглянемо одну з них. За основу візьмемо сметану, доповнимо свіжою зеленню, часником і гострим перцем. А для посилення аромату і смаку застосуємо приправу хмелі-сунелі.

Відварна яловичина, доповнена таким простим, але при цьому дуже вдалим соусом, перетворюється в дивно смачне і ситне блюдо. М'ясо в цахтоне - відмінна закуска для святкового столу!
 
Складові:
  • яловичина - 400 г;
  • сметана - близько 200 г;
  • часник - 2-3 зубці;
  • перець чилі - ½ стручка (або за смаком);
  • петрушка - середній пучок (близько 30 г);
  • хмелі-сунелі - ½ ч. ложки;
  • сіль за смаком.


М'ясо в цахтоне рецепт з фото

Як приготувати соус цахтон

1. Петрушку промиваємо, струшуємо вологу і дрібно рубаємо ножем. Укладаємо зелень в ступку.
 

2. Часник пропускаємо через прес (чеснокодавилку) і додаємо до петрушці. Перець чилі нарізаємо дрібними кубиками, попередньо вичистивши все насіння, відправляємо в ступку. 
 

3. Інтенсивно розтираємо інгредієнти товкачем (через брак ступки можна подрібнити складові соусу цахтон в блендері). Не забувайте, що перець чилі дуже пекучий, тому при роботі з ним будьте обережні! Відразу після завершення готування обов'язково промийте руки з милом! 
 

4. Перетерту з перцем і часником зелень з'єднуємо зі сметаною, додаємо приправу хмелі-сунелі. Перемішуємо компоненти, знімаємо пробу, додаємо сіль за смаком. Якщо соус здався недостатньо гострим, можна видавити ще зубчик часнику. Соус цахтон готовий! За бажанням можна урізноманітнити його смак подрібненими волоськими горіхами.
 

5. Яловичину заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Варимо в підсоленій воді до повної готовності (близько 40-60 хвилин). Остудивши, нарізаємо м'ясо соломкою.
 

6. Заливаємо яловичину соусом, перемішуємо і охолоджуємо на полиці холодильника не менше години. Розподіляємо м'ясо в цахтоне по порційних ємностей і, прикрасивши гілочкою свіжої зелені, подаємо!
 

Смачного!



Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
Переглядів: 107 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019