П`ятниця
29.03.2024
09:09
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/29570183.jpg
Салат «Берізка» з курячим філе
/_pu/3/13300705.jpg
Грушевий пиріг в карамелі
/_pu/2/67650873.jpg
Салат «Маска»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Вупі пай»

В оригіналі «Вупі пай» (Whoopie pie) - це американські круглі тістечка, що складаються з м'яких бісквітних коржів, з'єднаних між собою тонкою кремовим прошарком. Які спробували цей чудовий десерт зазвичай залишаються в захваті, адже поєднання розсипчастого шоколадного м'якушки і ніжного крему - це насправді дуже смачно!

Сьогодні ми приготуємо торт за мотивами знаменитого імпортного ласощі. Подібно оригіналу зберігаємо пухку пористу текстуру з незамінним присмаком шоколаду і прошаровуються коржі світлим вершковим кремом. Готовий десерт оформляємо тематичними тістечками.
 
Складові:

Для тесту:
  • яйця - 2 шт .;
  • вершкове масло - 250 г;
  • молоко - 130 мл;
  • какао-порошок - 90 г;
  • борошно - 350 г;
  • розпушувач тесту - 10 г;
  • сода харчова - 1 ч. ложка;
  • гаряча вода - 120 мл;
  • цукор - 210 г;
  • сіль - пучку.

Для крему:
  • вершки 33% або вище - 400 г;
  • сметана 20-25% - 200 г;
  • цукор - 120 г.

Для просочення коржів:
  • вода - 50 мл;
  • цукор - 1 ст. ложка.

Для глазурі:
  • темний шоколад - 80 г;
  • вершкове масло - 10 г;
  • вершки 33% або вище - 80 г.


Торт «Вупі пай» рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати торт «Вупі пай»

Готуємо тісто. Масло заздалегідь виймаємо з холодильника - воно повинно розм'якшити при кімнатній температурі, стати податливим і кремоподібним. Уже підталу масляну масу викладаємо в глибоку миску, всипаємо відразу всю порцію цукрового піску, кидаємо сіль. Розтираємо з допомогою міксера. 
 

По одному вводимо яйця, продовжуючи збивати пишну суміш. 
 

Не припиняючи працювати міксером, поступово вливаємо молоко. На даному етапі маса буде не зовсім однорідною. 
 

Окремо, просіявши, з'єднуємо борошно, соду, розпушувач і какао-порошок. 
 

Поступово пересипаємо борошняний склад до олійно-яєчної суміші. Старанно розмішуємо, не залишаючи сухих грудок. Далі вливаємо гарячу воду і знову повністю вимішуємо масу. Отримуємо густе і тягуче, забарвлене в насичений шоколадний колір тісто. 
 

Для декору торта приготуємо кілька тістечок «Вупі пай». Для цього пару-трійку ложок тесту перекладаємо в кондитерський мішок або звичайний пакет, відрізавши кінчик. Висаджуємо на застелений пергаментним папером деко круглі заготовки діаметром 4,5-5 мм. Для оформлення нам цілком вистачить 6 штук коржів. 
 

Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо вироби близько 10 хвилин (готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою / зубочисткою). 
 

Час, що залишився тісто ділимо на три рівні частини, одну з яких викладаємо у форму діаметром 22 см, вирівнюємо. Дно попередньо застилає пергаментним папером. 
 

Ставимо в духовку з температурою 180 градусів приблизно на 20 хвилин. Обов'язково перевіряємо готовність, зануривши глибоко в м'якуш дерев'яну шпажку - вона повинна залишитися зовсім сухий. Подібним чином випікаємо ще 2 коржа.
 

Повністю остудивши, переносимо один корж на велику тарілку. Діємо акуратно - м'якуш дуже ніжний і може розкришитися від різких рухів. При необхідності підрівнюємо ножем опуклу верхівку. Для просочення цукор розчиняємо в гарячій воді і, остудивши, злегка поливаємо корж. 
 

Крем для торта «Вупі пай» рецепт

Холодні вершки збиваємо з цукром. Працюємо міксером до повного зникнення твердих крупинок і згущення маси. Як тільки вершки зіб'ються до м'яких піків, тобто на поверхні будуть друкуватися сліди від віночків, зупиняємося. 
 

Додаємо сметану і розмішуємо крем ложкою або силіконової лопаткою (не збивайте).
 

Перекладаємо вершково-сметанним масу в кондитерський мішок і густо наносимо на підставу торта у вигляді спіралі. Далі повторюємо дії - на пишну кремову прошарок викладаємо наступний корж, просочуємо, покриваємо кремом. 
 

Полив просоченням, викладаємо останній корж. Поверхня торта змащуємо рівним тонким шаром крему, а потім прибираємо десерт в холодильник. Обов'язково охолоджуємо не менше 4 годин (можна залишити на ніч). 
 

Не забуваємо змастити кремом і попарно з'єднати коржі. Тістечка «Вупі пай» теж прибираємо в холодильник.
 

Глазур для торта «Вупі пай»

Розколів на дольки шоколад, розтоплюємо з вершковим маслом на «водяній бані». Чекаємо утворення єдиної маси, а далі вливаємо гарячі вершки. Знімаємо з плити і активно розмішуємо до отримання глянцевому глазурі. 
 

Остудивши до кімнатної температури, наносимо шоколадну масу на верхівку охолодженого десерту, розподіляємо рівномірно. Тістечка «Вупі пай» розрізаємо навпіл і в довільному порядку розміщуємо на глазурі. За бажанням можна доповнити оформлення шоколадною стружкою або іншими солодощами. 
 

Як тільки глазур повністю застигне, подаємо готовий торт «Вупі пай». 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 804 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024