П`ятниця
19.04.2024
02:13
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/36360447.jpg
Гуляш з яловичини з підливою
/_pu/1/93376901.jpg
Курячі крильця в медово-соєвому соусі в духовці
/_pu/2/55300218.jpg
Салат «Півень»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Фарширований картопля в духовці

Фарширований картопля в духовці дозволяє скоротити час на підготовку ситної вечері або обіду, адже рецепт вже з'єднує в собі як основне блюдо, так і гарнір. В якості начинки найчастіше застосовується м'ясний фарш або гриби, але сьогодні ми пропонуємо інший, не настільки поширений, але при цьому не менш смачний варіант. Нафаршіруем картопляні човники копченої курочкою, свіжими помідорами, кропом і сиром. В результаті отримаємо симпатичне і дуже апетитне блюдо, яке гідно навіть святкового застілля!
 
Складові:
  • картопля - 7-8 шт .;
  • копчена курка (окіст або грудка) - 300 г;
  • свіжий помідор - 1 великий (або 2 невеликих);
  • сир - 50 г;
  • кріп - невеликий пучок;
  • часник - 1-2 зубці;
  • майонез, сіль, перець - за смаком.


Фарширований картопля в духовці рецепт

Як зробити човники з картоплі з начинкою

1. Насамперед картопля ретельно промиваємо. Чи не очищаючи шкірки, заливаємо бульби водою і відварюємо при слабкому кипінні до повної готовності. Тим часом займаємося складовими начинки - видаливши можливі кістки і знявши шкуру, нарізаємо куряче м'ясо невеликими кубиками і перекладаємо в глибоку миску. 
 

2. Помідор промиваємо, протираємо. Видаливши плодоніжки, дрібно шаткуємо соковитий плід і викладаємо до курки.
 

3. Чистий і сухий кріп рубаємо ножем, додаємо в миску. Сир натираємо дрібною стружкою, але не змішуємо з іншими інгредієнтами, а відкладаємо в сторону.
 

4. Злив рідина, охолоджуємо, а потім очищаємо готову картоплю. Розрізаємо кожну картоплину уздовж на дві однакові частини. За допомогою чайної ложки формуємо поглиблення в кожній половинці, витягуючи овочеву м'якоть. У підсумку отримуємо своєрідні «човники». 
 

5. М'якоть картоплі додаємо до решти складових начинки. Посипаємо ці інгредієнти сіллю / перцем з урахуванням особистого смаку. Заправляємо майонезом, змішаним з очищеними і пропущеними через прес зубцями часнику. 
 

6. Отриманим салатом рясно наповнюємо наші картопляні половинки, після чого поміщаємо їх на деко, засланий пергаментом. 
 

7. Зверху обсипає човники з картоплі з начинкою дрібної сирної стружкою. Відправляємо заготовки в розпечену до того часу духову піч. Так як всі компоненти вже готові, запікаємо картопля недовго - як тільки сир розплавиться і злегка зарум'яниться, дістаємо деко з духовки. Температуру підтримуємо на позначці 180 градусів. 
 

8. Подаємо картопля теплим. Можна доповнити ситне блюдо легким овочевим салатом і / або зеленню. 
 

Смачний і соковитий фарширований картопля в духовці готовий! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 731 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024