Вівторок
16.04.2024
22:29
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/41960064.jpg
Лобіо з червоної квасолі по-грузинськи
/_pu/4/23809525.jpg
Бісквітний рулет з повидлом
/_pu/0/05759745.jpg
Голубці з м'ясом і рисом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Лимонний торт з малиною

В черговий раз балу улюблене сімейство і гостей ошатним смачним десертом власноручного виготовлення - формуємо дивовижний лимонний торт з малиною. Стандартні світлі бісквітні коржі сьогодні об'єднуємо з заварним молочним кремом, вдало доповненим цедрою і соком цитруса. Що стосується ягід - на початку приготування ретельно переглядаємо малину, вибираючи для торта тільки повністю дозрілі, міцні і найкрасивіші екземпляри.

Цей ароматний соковитий десерт відмінно підходить для літа - він дуже ніжний, освіжаючий, приємний і зовсім не важкий. Ненав'язливий «відтінок» цитруса прекрасно розбавляє загальну смакову палітру!
 
Складові:
  • свіжа малина - приблизно 250 г.

Для бісквіта:
  • яйця - 5 шт .;
  • крохмаль картопляний - 40 г;
  • розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки;
  • борошно - 100 г;
  • цукор - 150 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка.

Для крему:
  • молоко - 500 мл;
  • цедра 2-х лимонів;
  • лимонний сік - 80 мл;
  • крохмаль картопляний - 30 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • вершкове масло - 200 г;
  • цукор - 170 г.

Для просочення коржів:
  • вода - 50 мл;
  • лимонний сік - 2 ст. ложки;
  • цукор - 2 ч. ложки.


Лимонний торт рецепт з фото

Готуємо бісквіт. Відокремивши від жовтків, білки збиваємо до стійких піків, поступово підсипаючи половину норми цукру. Обов'язково перевіряємо консистенцію білкової маси - схиляємо і поступово перевертаємо миску. Білки повинні міцно триматися на місці, нітрохи не сповзаючи по стінках миски. 
 

В окремій ємності збиваємо жовтки з залишками цукрового піску, для аромату додаємо ванільний цукор. Працюємо міксером до отримання гладкої подзагустевшей маси світло-жовтого кольору.
 

До пишним білкам частинами (в 3-4 заходу) вводимо жовткова масу, кожного разу дбайливо вимішуючи строго в одному напрямку знизу вгору.
 

Борошно з'єднуємо з крохмалем і розпушувачем. Просіявши, невеликими порціями додаємо до яєчної суміші. Продовжуємо акуратно змішувати компоненти від низу до верху, не допускаємо осідання пишної маси!
 

Однорідне бісквітне тісто викладаємо у форму для випічки діаметром 22 см, розрівнюємо поверхню. Для зручності по дну ємності попередньо можна прокласти лист пергаментного паперу.
 

Випікаємо при температурі 180 градусів близько півгодини. Готовність перевіряємо сухою шпажкою / зубочисткою, проколів м'якуш. Остудивши, витягаємо випічку з форми. При необхідності підрівнюємо бісквіт, зрізавши бугор верхівки.
 

Лимонний крем для торта рецепт

Кип'ятимо молоко. Паралельно в жароміцної мисці з'єднуємо цукор, яйця і крохмаль. Додаємо цедру, попередньо счистив її з лимонів шляхом натирання на дрібній тертці (знімаємо тільки жовту шкірку, не зачіпаючи білий гіркий шар). 
 

Розтираємо компоненти до отримання максимально однорідної суміші.
 

Тонкою цівкою підливати в миску приблизно третю частину молока, активно розмішуючи масу.
 

Переливаємо молочну суміш з лимонною цедрою в каструлю з залишилася порцією молока. Тримаємо на невеликому вогні, ретельно і безупинно розмішуючи масу (особливо на дні). Коли крем помітно загусне, а з дна почнуть підніматися бульбашки повітря, знімаємо каструлю з вогню.
 

Розм'якшене масло збиваємо до пишності.
 

Заварний крем з лимонною цедрою обов'язково повністю охолоджуємо. Потім частинами додаємо до масла, продовжуючи працювати міксером. 
 

В кінці тонкою цівкою вливаємо сік лимона, не припиняючи збивати крем. Порцію лимонного фрешу можна варіювати за смаком. 
 

Збірка лимонного торта

Для просочення цукор розчиняємо в гарячій воді. Остужаем рідина, змішуємо з соком лимона.
 

Остиглий бісквіт розрізаємо горизонтально на три однакових коржа. Один з них викладаємо на тарілку, поливаємо лимонної просоченням. Промащуємо приблизно третьою частиною крему. Зверху розподіляємо чисту і суху малину. Далі повторюємо дії - укладаємо наступний корж, поливаємо просоченням, наносимо лимонний крем, розміщуємо ягоди. 
 

Накриваємо малиновий шар останнім коржем, змоченим просоченням. Промащуємо торт зверху і з боків залишками крему. За бажанням обсипаємо бічні сторони розкришеними залишками бісквіта (зрізаною верхівкою). Оформляємо лимонний торт малиною.
 

Витримуємо десерт ніч в холодильнику для повного просочення. Потім, нарізавши порційно, подаємо.
 

Лимонний торт з малиною готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 931 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024