Четвер
28.03.2024
17:27
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/01112306.jpg
Салат «Серце ангела» з кальмарами
/_pu/1/10423955.jpg
Роли Філадельфія в домашніх умовах
/_pu/4/73805316.jpg
Піца Маргарита
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Тістечка


Профітролі з заварним кремом

Профітролі - маленькі булочки / тістечка з заварного тіста. Це популярне блюдо французької кухні найчастіше готують з начинкою, в якості якої можуть бути використані збиті вершки, морозиво, будь-які десертні креми або ж різні несолодкі варіанти - м'ясні паштети, різноманітні салати і т.п.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати смачні профітролі з заварним кремом. Цей десерт нагадує всіма улюблені еклери, але відрізняється маленьким розміром і круглою формою.
 
Складові:

У заварне тісто для профитролей:
  • вершкове масло - 100 г;
  • сіль - щіпка;
  • борошно - 150 г;
  • яйця - 3-4 шт .;
  • питна вода - 250 мл.

У крем для профитролей:
  • молоко - 0,5 л;
  • вершкове масло - 200 г;
  • цукор - 170 г;
  • ванільний цукор - 10 г (1 пакетик);
  • яйця - 2 шт;
  • борошно - 3 ст. ложки.


Профітролі рецепт з фото крок за кроком

Як зробити заварне тісто для профитролей

Рецепт заварного тесту для профитролей варто почати з підготовки всіх необхідних інгредієнтів. Виконувати кроки приготування потрібно дуже швидко, тому все необхідне відразу ж повинно бути під рукою.

Насамперед в толстодонную каструлю викладаємо шматочки вершкового масла, заливши питною водою і додавши дрібку солі. 
 

Розміщуємо ємність на помірний вогонь. Як тільки всі шматочки масла розтануть, а рідина почне закипати, прибираємо каструлю з вогню.
 

Негайно всипаємо в гарячу масляну суміш відразу всю порцію просіяного борошна, енергійно перемішуючи тісто дерев'яною лопаткою і доводячи до однорідної пластичної текстури. У цьому процесі не можна втрачати ні хвилини: борошно обов'язково повинна розчинитися саме в гарячій, а не в теплій воді!
 

Далі поміщаємо каструлю на мінімальний вогонь і протягом 1-2 хвилин безперервно перемішуємо тісто, а потім, знявши з плити, охолодити до кімнатної температури. 
 

У подост тісто по одному вводимо яйця. Після кожного розбитого яйця ретельно вимішуємо суміш до однорідності. Важливо отримати тісто для профитролей правильної консистенції: якщо маса буде надто густий, під час випічки булочки можуть не піднятися, а надто рідкий склад не буде тримати форму. Тому яйця потрібно додавати поступово (у вас їх може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті), орієнтуємося за станом тесту.
 

Щоб перевірити готовність можна набрати ложкою порцію тесту. Якщо воно буде повільно сповзати густий, важкої стрічкою, яєць цілком достатньо! 
 

За допомогою кулінарного пакета викладаємо майбутні булочки на застелений пергаментом деко (в середньому на одне тістечко йдуть 2 чайні ложки тесту). Не забуваємо дотримуватися дистанції між заготовками, адже під час випічки вироби збільшаться в розмірі.
 

Відправляємо профитроли в духову піч з температурою 220-230 градусів. Хвилин через 20-25 (коли тістечка «роздуються» і підрум'яняться) знижуємо температуру до 160-170 градусів, продовжуючи випікати ще хвилин 10, щоб вироби гарненько «підсохли» всередині. 
 

Як зробити заварний крем для профитролей

Поки готуються заварні булочки, можна зайнятися кремом. У глибокій ємності змішуємо всю порцію борошна і половину цукру, вводимо яйця. Збиваємо сформовану масу до однорідності і появи легкої піни.
 

Молоко разом із залишками цукрового піску і ванільним цукром доводимо до кипіння. Приблизно 1/3 гарячої молочної маси вливаємо до раніше збитих яєць. Інтенсивно перемішуємо, а потім переливаємо назад в каструлю з молоком, що залишилося, повертаємо на плиту. 
 

Постійно помішуючи, витримуємо крем для профитролей на мінімальному вогні до загусання. Остужаем до теплого стану, додаємо розм'якшене масло і перемішуємо вінчиком до однорідності. 
 

У кожній готової булочці робимо невеликий надріз. За допомогою чайної ложки наповнюємо вироби заварним кремом.
 

Викладаємо профитроли з заварним кремом гіркою на велике плоске блюдо. В якості оформлення можна окропити тістечка шоколадним сиропом або промазати глазур'ю, приготовленої з розтопленого на водяній бані шоколаду. 
 

Профітролі з заварним кремом готові! Смачний французький десерт ідеально поєднується з чаєм, кавою або іншими напоями. Смачного!



Категорія: Тістечка | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 730 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024