П`ятниця
22.11.2024
07:45
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/89236064.jpg
Котлети з щуки
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
/_pu/3/41378832.jpg
Торт «Пеле»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг з вишнею і сметаною заливкою

Пиріг з вишнею і сметаною заливанням складається з тонкої пісочної основи, освіжаючою ягоди і найніжнішого солодкого суфлеобразную шару. Тендітна борошняна «кошик» ідеально утримує начинку, зберігаючи її цільної і не дозволяючи витекти в процесі випічки. Характерна вишнева кислинка врівноважує і розбавляє солодкий смак, а сметанний наповнювач блискуче доповнює загальне поєднання.

Десерт не залежить від сезону і залишається однаково смачним в будь-який час року. Влітку застосовуємо новий урожай ароматної вишні, а в зимовий період виручає заморожена ягода.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • борошно - 200 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль - пучку;
  • цукор - 50 г.

Для начинки:
  • вишня (свіжа або заморожена) - 400 г.

Для заливки:
  • сметана - 250 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • крохмаль картопляний - 1 ст. ложка;
  • цукор - 80 г;
  • ванільний цукор - 10 г.


Пиріг з вишнею і сметаною заливкою рецепт з фото

Як приготувати вишневий пиріг зі сметаною

1. Готуємо тісто. М'яке, підтале при кімнатній температурі масло засипаємо цукром і енергійно розтираємо виделкою. Кидаємо сіль, вбиваємо свіже яйце, розмішуємо. 
 

2. Невеликими дозами підсипає борошно, доводимо масу до однорідного пластичного стану, збираємо в кулю. 
 

3. Чи не охолоджуючи, відразу розтягуємо руками тісто всередині форми діаметром 22 см. Ретельно утрамбовуємо борошняну масу по дну, по краях піднімаємо борт заввишки близько 2,5-3 см. Прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
 

4. Тим часом готуємо заливку. З'єднуємо в робочій мисці сметану, яйця, крохмаль, простий і ванільний цукор. 
 

5. Перемішуємо суміш ручним віночком, з'єднуємо компоненти в однорідну рідку заливку. 
 

6. Дістаємо форму з охолодженим тестом. Рівномірно розподіляємо вишню без кісточок (заморожену ягоду необхідно попередньо повністю розморозити і злити сік). 
 

7. Заливаємо вишневий шар сметанною заливкою. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. 
 

8. Випікаємо приблизно 40-50 хвилин (час приготування може варіюватися в залежності від особливостей духовки). Начинка повинна обов'язково повністю «схопитися і трохи підрум'янитися по краях. Випечений вишневий пиріг зі сметаною заливкою обов'язково повністю охолоджуємо і тільки потім витягуємо з форми.
 

9. За бажанням доповнюємо листочками м'яти і подаємо десерт до столу.
 

Пиріг з вишнею і сметаною заливкою готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 596 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024