Середа
19.06.2019
16:02
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Тушковане м'ясо з підливою і овочами

Сьогодні приготуємо апетитне і барвисте блюдо з м'якоті яловичини і овочів. Вибираємо шматок соковитого м'яса без кісток, оперативно обсмажуємо з овочевим «міксом», а потім доводимо до повної готовності за допомогою гасіння під кришкою. Зі звичайної питної води, консервованої томатної пасти і невеликої кількості пшеничного борошна робимо смачну підливу. В кінці доповнюємо інгредієнти зеленню і насолоджуємося смачним і ситним блюдом. Тушковане м'ясо з підливою за цим рецептом сподобається любителям як овочевих страв, так і м'ясних.

Складові: 
  • яловичина (м'якоть без кістки) - 500 г;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • кінза або петрушка - невеликий пучок;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки.

Для підливи:
  • борошно - 1 ч. ложка;
  • питна вода - 200 мл;
  • томатна паста - 1 ст. ложка.

Тушковане м'ясо з підливою і овочами рецепт з фото

Як згасити яловичину з овочами

1. Розігріваємо сковороду, вливши 2-3 ложки олії. Очищену цибулину шаткуємо дрібними кубиками і викладаємо на розпечену поверхню. Обсмажуємо на помірному вогні, помішуючи. 
 

2. Як тільки цибуля розм'якне, завантажуємо до нього натерту середньої стружкою моркву. Пасеруємо морквяно-цибульну суміш пару хвилин, не забуваючи помішувати. 
 

3. Промиту м'якоть яловичини нарізаємо довільними шматочками і закладаємо до овочевого «асорті». Обсмажуємо все разом, періодично помішуючи. 
 

4. Болгарський перець промиваємо, зрізаємо плодоніжки, вичищаємо все насіння і м'які перегородки. Шаткуємо овоч кубиками середнього розміру і завантажуємо до інших складових страви, коли випарується вся волога, виділена м'ясом. Продовжуємо обсмажувати вміст сковороди до легкого зарум'янювання яловичини. Далі вливаємо питну воду так, щоб вона повністю покрила м'ясо. Доводимо рідину до кипіння, а потім знижуємо нагрів до мінімуму, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо яловичину близько 40-50 хвилин (до розм'якшення волокон). 
 

5. Для підливи в окрему ємність наливаємо 200 мл теплої, але не гарячої води. Додаємо томатну пасту і просіваємо борошно. Енергійно все перемішуємо, позбавляючись від борошняних грудок. Переливаємо отриману суміш в сковороду з вже м'якої яловичиною. 
 

6. Кидаємо сіль, улюблені спеції і продовжуємо томити тушковане м'ясо з підливою на повільному вогні ще 10 хвилин. Пучок зелені промиваємо, обсушуємо, дрібно шаткуємо і додаємо до яловичини хвилин за 5 до закінчення готування. 
 

7. Подаємо тушковане м'ясо з підливою і овочами укупі з будь-яким гарніром. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 60 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019