Домашня кухня
Сирний пиріг на кефірі з сосисками |
Морква по-корейськи в домашніх умовах |
Паска на жовтках з родзинками |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Скумбрія в фользі, запечена в духовці
Скумбрія в фользі в духовці виходить напрочуд смачною і апетитною! При такому способі теплової обробки риба зберігає всі корисні речовини, залишається ніжною, соковитою і м'ясистою.
Пропонуємо швидкий і елементарний рецепт запеченої риби. Щоб злегка пом'якшити запах і урізноманітнити смак страви, доповнимо скумбрію цитрусовим соком, свіжої петрушкою і рубаним часником, а все інше за нас зробить духовка! Ніжна і «тане» рибка, начинена ароматними добавками, заслуговує на увагу навіть на святковому обіді!
Складові:
- скумбрія свіжоморожена - 2 шт .;
- свіжа петрушка - невеликий пучок;
- часник - 2 зубці;
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- лимон - 4-6 скибочок;
- сік лимона - 1-2 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Скумбрія в фользі в духовці рецепт
Як запекти скумбрію у фользі в духовці
1. Скумбрію заздалегідь розморожуємо, потім зрізаємо голови і плавники. За допомогою ножа розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і всі чорні плівки. Промивши і вмочивши серветкою, натираємо підготовлені тушки сіллю і чорним перцем не тільки зовні, але і всередині.
2. На поверхні скумбрії ножем робимо кілька неглибоких надрізів. У утворилися «кишені» поміщаємо лимонні скибочки.
3. Підготуємо начинку. Листочки петрушки подрібнюємо ножем, часник рубаємо дуже дрібно. Вливаємо олію з нейтральним запахом і сік лимона, перемішуємо компоненти. За бажанням додаємо сіль / перець.
4. Отриманою заправкою начиняє кожну рибу. Перекладаємо скумбрію на деко, застелений фольгою. Зверху вкриваємо рибні тушки другим листом фольги.
5. Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Далі прибираємо верхній шар фольги і дозволяємо рибі злегка підрум'янитися протягом 5-10 хвилин.
6. Подавати скумбрію можна як теплою, так і остигнула - ця рибка прекрасна в будь-якому вигляді! Розрізаємо тушку на порційні шматочки, доповнюємо страву зеленню, овочами і будь-яким гарніром (рисом, картоплею і т.д.). Скумбрія в фользі в духовці повністю готова!
За таким же принципом можна готувати скумбрію на мангалі - виходить смачно і досить бюджетно! Смачного!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
|
Переглядів: 494
| Рейтинг: 0.0/0 |
|