Неділя
21.07.2019
10:24
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Скумбрія в фользі, запечена в духовці

Скумбрія в фользі в духовці виходить напрочуд смачною і апетитною! При такому способі теплової обробки риба зберігає всі корисні речовини, залишається ніжною, соковитою і м'ясистою.

Пропонуємо швидкий і елементарний рецепт запеченої риби. Щоб злегка пом'якшити запах і урізноманітнити смак страви, доповнимо скумбрію цитрусовим соком, свіжої петрушкою і рубаним часником, а все інше за нас зробить духовка! Ніжна і «тане» рибка, начинена ароматними добавками, заслуговує на увагу навіть на святковому обіді!
 
Складові:
  • скумбрія свіжоморожена - 2 шт .;
  • свіжа петрушка - невеликий пучок;
  • часник - 2 зубці;
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • лимон - 4-6 скибочок;
  • сік лимона - 1-2 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Скумбрія в фользі в духовці рецепт

Як запекти скумбрію у фользі в духовці

1. Скумбрію заздалегідь розморожуємо, потім зрізаємо голови і плавники. За допомогою ножа розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і всі чорні плівки. Промивши і вмочивши серветкою, натираємо підготовлені тушки сіллю і чорним перцем не тільки зовні, але і всередині. 
 

2. На поверхні скумбрії ножем робимо кілька неглибоких надрізів. У утворилися «кишені» поміщаємо лимонні скибочки. 
 

3. Підготуємо начинку. Листочки петрушки подрібнюємо ножем, часник рубаємо дуже дрібно. Вливаємо олію з нейтральним запахом і сік лимона, перемішуємо компоненти. За бажанням додаємо сіль / перець. 
 

4. Отриманою заправкою начиняє кожну рибу. Перекладаємо скумбрію на деко, застелений фольгою. Зверху вкриваємо рибні тушки другим листом фольги. 
 

5. Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Далі прибираємо верхній шар фольги і дозволяємо рибі злегка підрум'янитися протягом 5-10 хвилин. 
 

6. Подавати скумбрію можна як теплою, так і остигнула - ця рибка прекрасна в будь-якому вигляді! Розрізаємо тушку на порційні шматочки, доповнюємо страву зеленню, овочами і будь-яким гарніром (рисом, картоплею і т.д.). Скумбрія в фользі в духовці повністю готова! 
 

За таким же принципом можна готувати скумбрію на мангалі - виходить смачно і досить бюджетно! Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 83 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019