Домашня кухня
Тістечко «Нічка» |
Пиріг «Зебра» на кефірі |
Стіжки з фаршу в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Стегенця в духовці з часником і майонезом
Навіть найпалкіші шанувальники екзотичної кухні часто з великим задоволенням готують прості повсякденні страви, що складаються з самих звичайних інгредієнтів. Як би ми не захоплювалися екзотикою, але все-таки відмовитися від знайомого нам з дитинства поєднання запеченої курочки з часником, майонезом і картоплею часом дуже навіть непросто! Тому пропонуємо на всякий випадок зберегти цей елементарний домашній рецепт в своєму кулінарному блокноті!
Запечені стегенця в духовці з майонезом і часником виходять ніжними, соковитими і дуже смачними! А незрівнянний аромат цієї страви викликає апетит і бажання випробувати результат ваших старань миттєво!
Складові:
- курячі стегенця - 2 шт .;
- часник - 2-3 зубці;
- майонез - 1,5-2 ст. ложки;
- рослинне масло (для змазування форми) - 2-3 ст. ложки;
- сіль за смаком;
- чорний або червоний мелений перець - за смаком.
На гарнір:
Стегенця в духовці з майонезом і часником рецепт
Як запекти стегенця в духовці
1. Дно жаростійкої форми рівномірно змащуємо рослинним маслом. Стегенця ретельно промиваємо, мачає серветкою / паперовим рушником. Натираємо птицю сіллю з обох сторін і поміщаємо в підготовлену форму. Можна запікати стегенця цілком, або розділити ножем на стегна і гомілки - в будь-якому випадку вийде смачно!
2. Посипаємо курку меленим перцем і за бажанням улюбленими спеціями / приправами. Дуже добре поєднується птах з розмарином, базиліком, орегано, каррі. Головне - не перестаратися з добавками, щоб не перебити природний смак курячого м'яса!
3. Часник дуже дрібно шаткуємо ножем або пропускаємо через прес, змішуємо з майонезом. Отриманий соус рівномірно розподіляємо по поверхні стегенець. Завдяки майонезу курочка вийде дуже ніжною, з апетитною підрум'яненою скоринкою, а часник додасть страві неповторний аромат!
4. Відправляємо форму в розпечену до 200 градусів духовку. Запікаємо стегенця з майонезом і часником приблизно 40-60 хвилин (час готування залежить від розміру курки). Щоб переконатися в готовності, можна проколоти куряче м'ясо виделкою або лезом ножа. Якщо при цьому виділиться прозорий сік, стегенця готові до вживання. Якщо ж рідина буде каламутною, продовжуємо запікати птицю.
5. Паралельно готуємо гарнір. Промивши і заливши водою, відварюємо картоплю до готовності. Трохи остудивши, очищаємо бульби від шкірки і укладаємо в форму, в якій раніше запікалися стегенця (якщо картопля великий, розрізаємо бульби на 2-3 частини). Злегка посипаємо сіллю, а потім ретельно перемішуємо картопля, просочуючи його з усіх боків, що залишилася на дні форми сумішшю масла і курячого соку.
6. Запікаємо протягом 10-15 хвилин. В результаті картопелька покриється тонкою підрум'яненою скоринкою, але при цьому залишиться м'якою всередині.
7. Стегенця в духовці з майонезом і часником готові! Подаємо їх укупі з картоплею, а також свіжою зеленню і будь-якими овочами.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 2095
| Рейтинг: 0.0/0 |
|