Домашня кухня
Цвєтаєвський яблучний пиріг |
Кобб салат |
Морквяний торт |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Салат «Нептун» з морепродуктами
«Нептун» - ніжний і одночасно ситний салат, основна роль в якому відведена морепродуктів. Блюдо, звичайно ж, складно віднести до категорії простих, щоденних рецептів «на швидку руку». Швидше це святковий салат, адже на приготування доведеться затратити деякий час, та й економним «Нептун» назвати складно.
Однак всі турботи будуть виправдані, як тільки ви випробуєте результат ваших кулінарних старань. Салат «Нептун» з чудовим смаком - відмінний варіант для урочистого застілля.
Складові:
- кальмари - 500 г;
- креветки - 500 г;
- крабові палички - 200 г;
- яйця - 3 шт .;
- зелена цибуля - кілька пір'я;
- майонез - до смаку;
- сіль, мелений перець - за смаком;
Салат «Нептун» рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати салат з морепродуктів
1. Насамперед займемося кальмарами, а саме їх чищенням. Видаляємо всі нутрощі і повністю знімаємо плівки під струменем теплої води або іншим звичним для вас способом. Не забуваємо, що прибрати потрібно не тільки кольорову, а й прозору плівку!
2. Очищені тушки по одній відварюємо в киплячій підсоленій воді, за бажанням додавши лавровий лист і / або запашний перець горошком. Час варіння не повинно перевищувати двох хвилин, в іншому випадку можна отримати «гумові» морепродукти.
3. Остудивши вже готові кальмари, нарізаємо соломкою або, наприклад, тонкими кільцями.
4. Креветки відварюємо 1-2 хвилини. Можна використовувати воду, в якій варилися кальмари. Подост до кімнатної температури морепродукти очищаємо. Якщо креветки досить великі, можна злегка подрібнити їх ножем.
5. Яйця відварюємо протягом 10 хвилин після закипання. Охолоджуємо, заливши водою, а потім очищаємо від шкаралупи і дрібно шаткуємо.
6. Крабові палички витягаємо з оболонки, нарізаємо невеликими кубиками.
7. У глибокому салатнику змішуємо всі підготовлені інгредієнти. Додаємо дрібно порубаний лук, заправляємо салат майонезом, посипаємо сіллю і приправляємо перцем.
8. Ретельно перемішавши компоненти, розкладаємо салат по тарілках або невеликим піалах. Якщо блюдо готувалося для торжества, для ефекту кожну порцію можна оформити невеликою кількістю червоної ікри.
Салат «Нептун» з креветками, кальмарами і крабовими паличками - традиційна версія цього популярного страви. Існують і інші варіанти: зі свіжими овочами, рисом, мідіями. Так що за бажанням рецептуру завжди можна доповнити або змінити, отримавши абсолютно нове блюдо. Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 514
| Рейтинг: 0.0/0 |
|