Неділя
21.07.2019
09:48
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з рибою та морепродуктами


Салат «Нептун» з морепродуктами

«Нептун» - ніжний і одночасно ситний салат, основна роль в якому відведена морепродуктів. Блюдо, звичайно ж, складно віднести до категорії простих, щоденних рецептів «на швидку руку». Швидше це святковий салат, адже на приготування доведеться затратити деякий час, та й економним «Нептун» назвати складно.

Однак всі турботи будуть виправдані, як тільки ви випробуєте результат ваших кулінарних старань. Салат «Нептун» з чудовим смаком - відмінний варіант для урочистого застілля.
 
Складові:
  • кальмари - 500 г;
  • креветки - 500 г;
  • крабові палички - 200 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • зелена цибуля - кілька пір'я;
  • майонез - до смаку;
  • сіль, мелений перець - за смаком;


Салат «Нептун» рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати салат з морепродуктів

1. Насамперед займемося кальмарами, а саме їх чищенням. Видаляємо всі нутрощі і повністю знімаємо плівки під струменем теплої води або іншим звичним для вас способом. Не забуваємо, що прибрати потрібно не тільки кольорову, а й прозору плівку!
 

2. Очищені тушки по одній відварюємо в киплячій підсоленій воді, за бажанням додавши лавровий лист і / або запашний перець горошком. Час варіння не повинно перевищувати двох хвилин, в іншому випадку можна отримати «гумові» морепродукти. 
 

3. Остудивши вже готові кальмари, нарізаємо соломкою або, наприклад, тонкими кільцями. 
 

4. Креветки відварюємо 1-2 хвилини. Можна використовувати воду, в якій варилися кальмари. Подост до кімнатної температури морепродукти очищаємо. Якщо креветки досить великі, можна злегка подрібнити їх ножем. 
 

5. Яйця відварюємо протягом 10 хвилин після закипання. Охолоджуємо, заливши водою, а потім очищаємо від шкаралупи і дрібно шаткуємо. 
 

6. Крабові палички витягаємо з оболонки, нарізаємо невеликими кубиками. 
 

7. У глибокому салатнику змішуємо всі підготовлені інгредієнти. Додаємо дрібно порубаний лук, заправляємо салат майонезом, посипаємо сіллю і приправляємо перцем.
 

8. Ретельно перемішавши компоненти, розкладаємо салат по тарілках або невеликим піалах. Якщо блюдо готувалося для торжества, для ефекту кожну порцію можна оформити невеликою кількістю червоної ікри.
 

Салат «Нептун» з креветками, кальмарами і крабовими паличками - традиційна версія цього популярного страви. Існують і інші варіанти: зі свіжими овочами, рисом, мідіями. Так що за бажанням рецептуру завжди можна доповнити або змінити, отримавши абсолютно нове блюдо. Приємного вам апетиту!



Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 116 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019