Неділя
16.06.2019
23:47
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з куркою


Щавлевий суп з куркою

Щавлевий суп одночасно зігріває і «освіжає» завдяки приємною, тонізуючої кислинки. Перше блюдо з додаванням листя щавлю виходить смачним і насиченим як у випадку з ситним м'ясом, так і з більш легким курячим бульйоном або навіть в пісному варіанті.

Сьогодні віддамо перевагу птиці та поспішаємо випробувати цей чудовий рецепт, поки ще не закінчилося літо і разом з ним сезон свіжого, соковитого щавлю. Набір спецій і пропорції продуктів можна сміливо коригувати, але все ж при цьому не забувати, що суп саме щавлевий, тому головного компонента має бути багато!

Складові:
  • щавель - 150 г;
  • курка (крила, стегенце і т.д.) - 300 г;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • морква - ½ шт .;
  • вершкове масло - 1 ст. ложка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • яйця (для подачі супу) - 3-4 шт.

Щавлевий суп рецепт з куркою з фото

1. Варити борщ зелений можна з курячими крильцями, стегенцем, дієтичної грудкою або готовим супових набором (в нашому прикладі використовуються крила). Промиту курку викладаємо в каструлю, вливаємо 2 літри води, доводимо до кипіння. Бажаючи знизити калорійність супу, перший відвар зливаємо. Повторно заливаємо птицю водою, кип'ятимо. У вируючу рідина завантажуємо очищену цибулину цілком, тримаємо бульйон 25-30 хвилин на помірному вогні. 
 

2. Паралельно, зрізавши шар шкірки, нарізаємо невеликими шматочками солодку моркву. 
 

3. Бульби картоплі очищаємо, ріжемо кубиками. 
 

4. Великий пучок щавлю промиваємо, позбавляючись від грунту і зав'ялити листя. Струсивши краплі води, нарізаємо листочки тонкими смужками. 
 

5. З бульйону з готовою куркою виловлюємо цибулину, яка вже виконала свою функцію. Опускаємо в каструлю картоплю. 
 

6. Наступною додаємо нарізку моркви. Доводимо бульйон до кипіння, дозволяємо овочам проваритися близько 15 хвилин (до розм'якшення). 
 

7. Коли картопля і морква будуть готові, завантажуємо до супу головний компонент - соковитий щавель. Після чергового закипання тримаємо відвар на невеликому вогні близько 5 хвилин, насичуючи бульйон характерною кислинкою. Не забуваємо посолити / поперчити майже готове перша страва. 
 

8. Щоб підсилити аромат і пом'якшити смак, завантажуємо в каструлю вершкове масло. Як тільки воно розтане, вимикаємо вогонь. 
 

9. Подаємо насичує щавлевий суп з куркою, доповнивши шматочками вареного яйця і за бажанням приправивши нежирною сметаною. 
 

Смачного!



Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
Переглядів: 67 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019