Неділя
21.07.2019
09:37
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Суп харчо класичний

Класичний суп харчо - дуже ситне і апетитне блюдо грузинської кухні. Для отримання насиченого бульйону зазвичай застосовується яловичина, хоча існують рецепти і з застосуванням баранини або іншого м'яса. Характерною особливістю супу харчо є легка кислинка в смаку, що отримується за рахунок тклапі (засушеної м'якоті слив) або ж сливового соусу ткемалі. Через брак цих інгредієнтів деякі господині додають в суп звичайну томатну пасту, але робити це не рекомендується, адже смак страви буде вже не той.

Як правило, харчо готують з гострим перцем і великою кількістю часнику, хоча дозування «пекучих» інгредієнтів ви завжди можете контролювати самостійно, підлаштовуючи рецепт під свої особисті смакові переваги.

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
  • яловичина на кості - близько 500 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • рис - 100 г;
  • соус ткемалі - 2-4 ст. ложки або по смаку;
  • хмелі-сунелі - 1 ст. ложка;
  • червоний гострий мелений перець (або стручок чилі) - за смаком;
  • чорний запашний перець - 2-3 горошини;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • часник - 4-5 зубців;
  • кінза свіжа - пучок;
  • волоські горіхи - 100 г;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • помідори свіжі - 2 шт .;
  • сіль за смаком.

Грузинський суп харчо рецепт класичний з фото

Як варити суп харчо в домашніх умовах


1. Яловичину заливаємо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо піну і відварюємо м'ясо 1,5-2 години (до готовності). Сіль поки не додаємо - кидаємо тільки горошини перцю і лавровий лист. Паралельно дрібно шаткуємо цибулю, обсмажуємо на рослинному маслі пару хвилин. 
 

2. Помідори очищаємо від шкірки, для цього робимо на томатах перехресні розрізи. 
 

3. Заливаємо овочі окропом і витримуємо хвилин 5, після чого відразу промиваємо холодною водою. Після таких дій шкірка буде зніматися дуже легко. 
 

4. М'якоть томатів пюріруем блендером або подрібнюємо ножем і завантажуємо до вже м'якому цибулі. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо суміш на слабкому вогні 3-5 хвилин.
 

5. Готове м'ясо витягаємо з бульйону. Закладаємо погашений з томатним пюре цибулю. 
 

6. Слідом завантажуємо попередньо промиті рисові зерна. Варимо суп при слабкому кипінні протягом 10 хвилин. 
 

7. Паралельно варене м'ясо відокремлюємо від кістки і нарізаємо довільними шматочками. Занурюємо в бульйон. 
 

8. Додаємо хмелі-сунелі і гострий перець за смаком. Замість меленого можна застосувати і свіжий перець чилі - для цього стручок потрібно розрізати по довжині і дрібно порубати, попередньо вичистивши все насіння. 
 

9. Волоські горіхи подрібнюємо. Можна це зробити за допомогою блендера або будь-яким іншим відповідним способом, наприклад, натер на крупній тертці або розтерши в ступці. Закладаємо горіхи до практично готового супу. 
 

10. Додаємо соус ткемалі, який додасть характерний для супу харчо злегка кислуватий присмак. Дозування соусу можна варіювати з урахуванням особистого смаку. Варимо суп ще 10 хвилин. В кінці кидаємо сіль, дрібно посічену кінзу і видавлюємо часник.
 

11. Наполягаємо перша страва під кришкою 10 хвилин, після чого розливаємо по порційних тарілках і подаємо. Класичний суп харчо можна доповнити шматочком свіжого лаваша.
 

Смачного!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
Переглядів: 92 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019