Домашня кухня
Торт «Колібрі» |
Салат «Тюльпани» |
Львівський сирник |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Класичний вінегрет з горошком
Практично у кожної досвідченої господині є свій особистий рецепт приготування вінегрету. Ця страва, незважаючи на базовий склад продуктів, готують абсолютно по-різному: хтось вводить в традиційну рецептуру додаткові компоненти (оселедець, гриби і т.д.), а хтось експериментує з заправкою.
Сьогодні доповнимо класичний вінегрет горошком консервованим, від якого овочевий салат заграє новими яскравими фарбами, а також придбає чудовий, насичений смак.
Складові:
- буряк - 2 шт. невеликі або 1 велика;
- картопля - 3-4 шт .;
- морква - 1-2 шт .;
- солоні огірки - близько 200 г;
- консервований зелений горошок - 1 банка (або 100-150 г квашеної капусти);
- соняшникова олія - 5-6 ст. ложок;
- сіль, зелена цибуля - за смаком.
Вінегрет рецепт класичний з горошком і буряком
Як приготувати класичний вінегрет з горошком
1. Відварюємо овочі в несолоної воді до повної готовності (картопля варимо в окремій каструлі, щоб він не убрався в буряковий колір завчасно). Бажано вибрати замість однієї великої буряка дві невеликі - це значно скоротить час варіння. Остигнули до кімнатної температури інгредієнти очищаємо.
2. Перед нарізкою овочів бажано потримати їх якийсь час у холодильнику - охолоджені продукти буде набагато простіше нарізати, та й готовий вінегрет стане більш приємним на смак. Моркву і картоплю ріжемо середніми кубиками.
3. Буряк і солоні огірки шаткуємо аналогічно. Зелена цибуля, промивши і обсушити, подрібнюємо ножем.
4. Тепер з'єднуємо всі складові салату в зручній глибокій ємності. Попередньо злив маринад, висипаємо горошок в майже готове овочеве блюдо. Іноді горох замінюють або поєднують з квашеною капустою - справа смаку!
5. Краща заправка для вінегрету - звичайну соняшникову олію. Для більш оригінального варіанту можна додати трохи бальзамічного оцту або лимонного соку. А ось майонезом заправляти вінегрет вкрай не рекомендується - цей соус лише порушить смакову композицію салату.
6. Злегка посолити, дбайливо перемішуємо компоненти, щоб не перетворити вінегрет в овочеву «кашу». Ніякої помпезної сервіровки блюдо не вимагає - викладаємо салат в звичайні тарілки і подаємо.
Отже, класичний вінегрет з горошком готовий! У деяких рецептах в блюдо додається ще квасоля або солона оселедець - але такий варіант скоріше «на любителя». Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 488
| Рейтинг: 0.0/0 |
|