Вівторок
26.11.2024
02:15
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
/_pu/3/37105861.jpg
Торт «Колібрі»
/_pu/2/65877322.jpg
Салат «Тюльпани»
/_pu/4/43847127.jpg
Львівський сирник
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Овочеві салати


Класичний вінегрет з горошком

Практично у кожної досвідченої господині є свій особистий рецепт приготування вінегрету. Ця страва, незважаючи на базовий склад продуктів, готують абсолютно по-різному: хтось вводить в традиційну рецептуру додаткові компоненти (оселедець, гриби і т.д.), а хтось експериментує з заправкою.

Сьогодні доповнимо класичний вінегрет горошком консервованим, від якого овочевий салат заграє новими яскравими фарбами, а також придбає чудовий, насичений смак.
 
Складові:
  • буряк - 2 шт. невеликі або 1 велика;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • морква - 1-2 шт .;
  • солоні огірки - близько 200 г;
  • консервований зелений горошок - 1 банка (або 100-150 г квашеної капусти);
  • соняшникова олія - 5-6 ст. ложок;
  • сіль, зелена цибуля - за смаком.


Вінегрет рецепт класичний з горошком і буряком

Як приготувати класичний вінегрет з горошком

1. Відварюємо овочі в несолоної воді до повної готовності (картопля варимо в окремій каструлі, щоб він не убрався в буряковий колір завчасно). Бажано вибрати замість однієї великої буряка дві невеликі - це значно скоротить час варіння. Остигнули до кімнатної температури інгредієнти очищаємо. 
 

2. Перед нарізкою овочів бажано потримати їх якийсь час у холодильнику - охолоджені продукти буде набагато простіше нарізати, та й готовий вінегрет стане більш приємним на смак. Моркву і картоплю ріжемо середніми кубиками. 
 

3. Буряк і солоні огірки шаткуємо аналогічно. Зелена цибуля, промивши і обсушити, подрібнюємо ножем. 
 

4. Тепер з'єднуємо всі складові салату в зручній глибокій ємності. Попередньо злив маринад, висипаємо горошок в майже готове овочеве блюдо. Іноді горох замінюють або поєднують з квашеною капустою - справа смаку! 
 

5. Краща заправка для вінегрету - звичайну соняшникову олію. Для більш оригінального варіанту можна додати трохи бальзамічного оцту або лимонного соку. А ось майонезом заправляти вінегрет вкрай не рекомендується - цей соус лише порушить смакову композицію салату.
 

6. Злегка посолити, дбайливо перемішуємо компоненти, щоб не перетворити вінегрет в овочеву «кашу». Ніякої помпезної сервіровки блюдо не вимагає - викладаємо салат в звичайні тарілки і подаємо. 
 

Отже, класичний вінегрет з горошком готовий! У деяких рецептах в блюдо додається ще квасоля або солона оселедець - але такий варіант скоріше «на любителя». Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 488 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024