Домашня кухня
Рибна запіканка з овочами |
Корейка свиняча в духовці |
Торт «Вупі пай» |
Статистика |
Онлайн всього: 4 Гостей: 4 Користувачів: 0
|
|
Рулети з баклажанів з сиром і часником
Плануючи урочисте застілля, не забудьте включити прості закуски в святкове меню. Як варіант, пропонуємо приготувати апетитні рулети з баклажанів з сиром і часником. Це невибаглива страва виходить соковитим, смачним і привабливим, та й готується воно досить швидко. Що стосується начинки, ви завжди можете її варіювати, підлаштовуючи під свої смаки. Наприклад, також вдало сюди впишеться сирний сир, свіжі помідори або, наприклад, гриби.
А любителям простих закусок також рекомендуємо звернути увагу на схожий рецепт - смажені баклажани з помідорами і часником.
Складові:
- баклажани - 2 шт .;
- сир - 150-200 г;
- часник - 2-3 зубці;
- зелень петрушки - ½ пучка;
- майонез - до смаку;
- рослинне масло - близько 30 мл.
Рулети з баклажанів з сиром і часником рецепт з фото
1. Для закуски вибираємо баклажани середнього розміру. Промиваємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо поздовжньо пластинами завтовшки 5-6 мм. Посипаємо нарізку сіллю і залишаємо хвилин на 10-15, після чого промиваємо водою і промаківаем серветкою. Цей простий спосіб допоможе позбавити баклажани від гіркоти.
2. Злегка змащуємо пластини рослинним маслом і смажимо на сухій сковороді хвилин по 5 з кожного боку. При такому способі кількість масла буде мінімізовано і закуска вийде менш жирної.
3. Підготуємо начинку для майбутніх рулетів. Сир натираємо середньої стружкою, змішуємо з подрібненою петрушкою і часниковими зубцями, пропущеними через прес. Заправляємо компоненти майонезом. Знімаємо пробу, при необхідності додавши сіль / перець.
4. На кожну підсмажену овочеву пластину викладаємо порцію начинки (по 2-3 чайні ложки).
5. Звертаємо наші заготовки в міру щільними рулетиками.
6. При подачі доповнюємо зеленню. Для яскравого «акценту» можна прикрасити закуску ягодами журавлини або скибочками свіжих томатів.
Рулети з баклажанів з сиром і часником готові! Закуску можна подавати як холодної, так і злегка підігрітої. Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 3609
| Рейтинг: 0.0/0 |
|