Домашня кухня
Салат з вареної яловичиною і горіхами |
Грибний суп з вершками |
Соус песто класичний |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Як варити язик яловичий
Яловичий язик не дарма вважається універсальним! З цього смачного продукту можна приготувати масу різних блюд або ж просто подати його в якості м'ясної нарізки, доповнивши скибочками хліба. До речі, такий перекус виявиться куди більш корисним, ніж звичні бутерброди з ковбасою, адже мова багата білком і залізом, а також містить різні вітаміни і по праву вважається дієтичним. А вже заливне з яловичого мови виходить просто чудовим!
Однак будь-яке блюдо з застосуванням цього делікатесу ви не вибрали, для початку слід приділити увагу приготуванню м'яса. Наш рецепт підкаже як варити язик яловичий правильно!
Складові:
- язик яловичий - 1 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- свіжа морква - 1-2 шт .;
- лавровий лист - 1-2 шт .;
- запашний перець - 4-5 горошин;
- сіль за смаком.
Як варити язик яловичий правильно - рецепт з фото
1. Перед процесом варіння мову замочуємо в холодній воді приблизно 30-40 хвилин. Потім злегка шкребти ножем для видалення можливих забруднень. Після підготовчої роботи заливаємо мову чистою водою, ставимо на вогонь.
2. Перший відвар зливаємо відразу після закипання, знову вливаємо в каструлю холодну воду і доводимо до бурхливого кипіння. Зменшивши вогонь, варимо м'ясо без солі. Для аромату кидаємо в бульйон запашні горошини перцю, 1-2 лаврових листки, а також очищені овочі - велику цибулину і цілу моркву.
Скільки варити яловичий язик
3. Продовжуємо варити при слабкому кипінні під кришкою. В середньому час варіння становить 2-2,5 години, але якщо мова дуже великий, може знадобитися 3 або навіть 4 години. Щоб точно переконатися в готовності, необхідно скористатися традиційним способом - проколоти м'ясо ножем. Якщо лезо входить дуже легко, без зусиль, і при цьому з вареного мови не виділяється каламутна рідина, знімаємо каструлю з вогню. Що стосується солі, її кладемо вже в кінці приготування, приблизно за півгодини до закінчення варіння - тоді м'ясо вийде м'якше.
4. Перед вживанням в їжу мову потрібно очистити від шкіри. Для полегшення цього завдання свіжозварене м'ясо виймаємо з бульйону і викладаємо в чисту ємність. Заливаємо холодною водою і залишаємо на пару хвилин.
5. Після такої процедури шкіра буде зніматися дуже легко.
6. Очищений мова, повністю остудивши, застосовуємо для приготування інших страв або ж подаємо як холодну закуску, нарізавши тонкими скибочками і доповнивши гірчицею.
Тепер ви точно знаєте як варити язик яловичий правильно! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 819
| Рейтинг: 0.0/0 |
|