Субота
27.04.2024
05:12
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/4/05906342.jpg
Торт «Політ»
/_pu/0/34743714.jpg
Курка в беконі в духовці
/_pu/2/42607738.jpg
Салат «Грибна галявина»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Новорічний торт «Півень»

Зустрічаємо наступаючий свято, оформивши стіл у відповідність з символом 2017 года! Раніше ми вже розглядали рецепт салату у вигляді півня, а сьогодні пропонуємо оформити в такий же інтерпретації солодка страва. За основу візьмемо найпростіший масляний крем і звичайний бісквіт, для декору - кокосову стружку і мармеладні часточки. Кілька простих кулінарних дій - і перед нами яскравий і привабливий новорічний торт «Півень».

А любителям оригінально оформленої святкової випічки рекомендуємо також звернути увагу на капкейкі «Олені» та «Ялинки», імбирне печиво, торт «Різдвяне поліно».
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 5 шт .;
  • крохмаль - 30 г;
  • борошно - 100 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • цукор - 150 г;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка.

Для просочення:
  • цукор - 40 г;
  • вода (окріп) - 60 мл;
  • коньяк - 1-2 ч. ложки.

Для начинки:
  • арахіс - 100 г;
  • згущене молоко - приблизно ½ банки.

Для крему:
  • вершкове масло - 200 г;
  • згущене молоко - 7-8 ст. ложок.

Для декору:
  • мармеладні часточки різного кольору - 15-20 шт .;
  • кокосова стружка - близько 50 г.


Новорічний торт «Півень» рецепт з фото

Як приготувати бісквіт для торта «Півень»

Білки, акуратно відокремивши від жовтків, поміщаємо в глибоку ємність і збиваємо міксером. Стежимо, щоб в білкову масу не потрапило частинок жовтка або будь-яких смітинок (робоча миска повинна бути ідеально сухий і чистої). Поступово підсипає половину порції цукру, збиваємо білки до значного ущільнення. Маса правильної консистенції при перевертанні миски повинна залишатися на місці. 
 

Окремо збиваємо жовтки з другою половиною цукрового піску і ванільним цукром. Працюємо міксером близько 5 хвилин (до отримання подзагустевшего і збільшився в обсязі складу).
 

До білкової маси невеликими частинами вводимо жовткова, кожен раз дбайливо перемішуючи суміш знизу вгору.
 

Борошно з'єднуємо з крохмалем і розпушувачем. Маленькими порціями просіюємо на яєчну масу, перемішуємо знизу вгору. Працюємо акуратно - важливо не осадити пишне тісто! 
 

Коли вся суха суміш буде втрутитися, по краю миски вливаємо заздалегідь розтоплене і охолоджене масло. Знову перемішуємо тісто знизу вгору, але не занадто довго.
 

Дно рознімної форми діаметром 22 см застилає кружком пергаменту. Наповнюємо ємність підготовленим тестом і відправляємо в розпечену до 180 градусів духовку.
 

Випікаємо бісквіт приблизно 20-30 хвилин. Готовність перевіряємо сірником / зубочисткою. Якщо є можливість, перед формуванням торта бажано дозволити бісквіту відлежатися ніч при кімнатній температурі, затягнувши його плівкою. В такому випадку випічка буде краще тримати форму і менше кришитися при розрізанні. 
 

Як приготувати новорічний торт «Півень» 

Приступаємо до найцікавішого - формування силуету півня. Зрізаємо верхівку бісквіта, залишаємо тільки підставу товщиною 1 см. Беремо звичайну чашку або круглу піалу, поміщаємо зверху до краю коржа. 
 

По контуру чашки вирізаємо шматочок бісквіта, цю частину будемо використовувати в якості «голови півня».
 

Від підстави торта, тепер схожого на півмісяць, з лівого боку відрізаємо невеликий куточок, прибираємо. 
 

Перекладаємо бісквітну заготовку на велику тарілку. На місце відрізаного куточка прикладаємо гурток, раніше вирізаний з коржа за допомогою чашки. Таким чином отримуємо фігурку, схожу на тулуб півня. Для просочення цукор повністю розчиняємо в окропі. Остужаем рідина, додаємо коньяк. Ретельно просочуємо підставу торта.
 

Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді 7-10 хвилин, періодично помішувати. Знімаємо з вогню і охолоджуємо. 
 

Знявши лушпиння, дробу арахіс в чаші блендера до отримання невеликих шматочків (але не до крихти). 
 

Верхівку бісквіта і зрізаний раніше куточок коржа теж подрібнюємо за допомогою блендера. З'єднуємо арахіс і бісквітну крихту. Вимішуємо руками, поступово підливаючи згущене молоко, до отримання липкою маси.
 

Для крему збиваємо сильно м'яке масло. По одній ложці додаємо згущене молоко, продовжуючи працювати міксером. У підсумку отримуємо однорідний масляний крем.
 

На просочене підставу торта наносимо тонкий шар крему. 
 

Зверху рівномірно розподіляємо липку масу з арахісу і бісквітних крихт. 
 

Обмащуємо торт залишками масляного крему. 
 

Обсипаємо поверхню і боки десерту кокосовою стружкою. Викладаємо кольорові мармеладні часточки для імітації хвоста і крил півня. «Гребінець» і «дзьоб» вирізаємо з червоного мармеладу. «Око» малюємо розтопленим шоколадом або знову ж вирізаємо з мармеладу. 
 

Новорічний торт «Півень» 2017 готовий! Перед чаюванням обов'язково наполягаємо десерт мінімум 3-4 години в холодильнику. Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 839 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024