Домашня кухня
Торт «Політ» |
Курка в беконі в духовці |
Салат «Грибна галявина» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Новорічний торт «Півень»
Зустрічаємо наступаючий свято, оформивши стіл у відповідність з символом 2017 года! Раніше ми вже розглядали рецепт салату у вигляді півня, а сьогодні пропонуємо оформити в такий же інтерпретації солодка страва. За основу візьмемо найпростіший масляний крем і звичайний бісквіт, для декору - кокосову стружку і мармеладні часточки. Кілька простих кулінарних дій - і перед нами яскравий і привабливий новорічний торт «Півень».
А любителям оригінально оформленої святкової випічки рекомендуємо також звернути увагу на капкейкі «Олені» та «Ялинки», імбирне печиво, торт «Різдвяне поліно».
Складові:
Для бісквіта:
- яйця - 5 шт .;
- крохмаль - 30 г;
- борошно - 100 г;
- вершкове масло - 30 г;
- цукор - 150 г;
- розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
- ванільний цукор - 1 ч. ложка.
Для просочення:
- цукор - 40 г;
- вода (окріп) - 60 мл;
- коньяк - 1-2 ч. ложки.
Для начинки:
- арахіс - 100 г;
- згущене молоко - приблизно ½ банки.
Для крему:
- вершкове масло - 200 г;
- згущене молоко - 7-8 ст. ложок.
Для декору:
- мармеладні часточки різного кольору - 15-20 шт .;
- кокосова стружка - близько 50 г.
Новорічний торт «Півень» рецепт з фото
Як приготувати бісквіт для торта «Півень»
Білки, акуратно відокремивши від жовтків, поміщаємо в глибоку ємність і збиваємо міксером. Стежимо, щоб в білкову масу не потрапило частинок жовтка або будь-яких смітинок (робоча миска повинна бути ідеально сухий і чистої). Поступово підсипає половину порції цукру, збиваємо білки до значного ущільнення. Маса правильної консистенції при перевертанні миски повинна залишатися на місці.
Окремо збиваємо жовтки з другою половиною цукрового піску і ванільним цукром. Працюємо міксером близько 5 хвилин (до отримання подзагустевшего і збільшився в обсязі складу).
До білкової маси невеликими частинами вводимо жовткова, кожен раз дбайливо перемішуючи суміш знизу вгору.
Борошно з'єднуємо з крохмалем і розпушувачем. Маленькими порціями просіюємо на яєчну масу, перемішуємо знизу вгору. Працюємо акуратно - важливо не осадити пишне тісто!
Коли вся суха суміш буде втрутитися, по краю миски вливаємо заздалегідь розтоплене і охолоджене масло. Знову перемішуємо тісто знизу вгору, але не занадто довго.
Дно рознімної форми діаметром 22 см застилає кружком пергаменту. Наповнюємо ємність підготовленим тестом і відправляємо в розпечену до 180 градусів духовку.
Випікаємо бісквіт приблизно 20-30 хвилин. Готовність перевіряємо сірником / зубочисткою. Якщо є можливість, перед формуванням торта бажано дозволити бісквіту відлежатися ніч при кімнатній температурі, затягнувши його плівкою. В такому випадку випічка буде краще тримати форму і менше кришитися при розрізанні.
Як приготувати новорічний торт «Півень»
Приступаємо до найцікавішого - формування силуету півня. Зрізаємо верхівку бісквіта, залишаємо тільки підставу товщиною 1 см. Беремо звичайну чашку або круглу піалу, поміщаємо зверху до краю коржа.
По контуру чашки вирізаємо шматочок бісквіта, цю частину будемо використовувати в якості «голови півня».
Від підстави торта, тепер схожого на півмісяць, з лівого боку відрізаємо невеликий куточок, прибираємо.
Перекладаємо бісквітну заготовку на велику тарілку. На місце відрізаного куточка прикладаємо гурток, раніше вирізаний з коржа за допомогою чашки. Таким чином отримуємо фігурку, схожу на тулуб півня. Для просочення цукор повністю розчиняємо в окропі. Остужаем рідина, додаємо коньяк. Ретельно просочуємо підставу торта.
Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді 7-10 хвилин, періодично помішувати. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Знявши лушпиння, дробу арахіс в чаші блендера до отримання невеликих шматочків (але не до крихти).
Верхівку бісквіта і зрізаний раніше куточок коржа теж подрібнюємо за допомогою блендера. З'єднуємо арахіс і бісквітну крихту. Вимішуємо руками, поступово підливаючи згущене молоко, до отримання липкою маси.
Для крему збиваємо сильно м'яке масло. По одній ложці додаємо згущене молоко, продовжуючи працювати міксером. У підсумку отримуємо однорідний масляний крем.
На просочене підставу торта наносимо тонкий шар крему.
Зверху рівномірно розподіляємо липку масу з арахісу і бісквітних крихт.
Обмащуємо торт залишками масляного крему.
Обсипаємо поверхню і боки десерту кокосовою стружкою. Викладаємо кольорові мармеладні часточки для імітації хвоста і крил півня. «Гребінець» і «дзьоб» вирізаємо з червоного мармеладу. «Око» малюємо розтопленим шоколадом або знову ж вирізаємо з мармеладу.
Новорічний торт «Півень» 2017 готовий! Перед чаюванням обов'язково наполягаємо десерт мінімум 3-4 години в холодильнику. Смачного!
|
Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
|
Переглядів: 839
| Рейтинг: 0.0/0 |
|