Середа
19.06.2019
16:06
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з куркою


Салат «Грибна галявина»

Простота приготування, приваблива багатошаровість, стандартне і безпрограшна комбінація компонентів - так можна коротко описати популярний салат «Грибна галявина» з печерицями. Хто хоча б раз готував це блюдо, обов'язково знає, що «родзинкою» і основною відмінністю рецепта від багатьох інших схожих салатів є спосіб приготування. Справа в тому, що «грибна поляна» - це найвідоміший салат-перевертень.

Інгредієнти по черзі збираються в глибокій формі. На дно в першу чергу завжди викладаються цілі мариновані гриби, а далі порядок прошарків може бути довільним. Перед подачею блюдо перевертається, і самий нижній шар стає верхнім. Таким чином виходить симпатична багатошарова закуска, поверхня якої «всипана» печерицями. Розглянемо детальний рецепт салату «Грибна галявина» з покроковими фото.
 
Інгредієнти у розрахунку на 4 порції:
  • печериці мариновані (цілі) - 200 г;
  • куряче філе - 200 г;
  • огірки мариновані - 100-150 г;
  • картопля середнього розміру - 2-3 шт .;
  • морква - 1 велика або 2 невеликі;
  • сир - 100 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • петрушка або інша зелень - 3-4 гілочки;
  • майонез, сіль, перець - за смаком.


Салат «Грибна галявина» рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати салат «Грибна галявина»

1. Беремо глибокий салатник або підходить за розміром форму. Для зручності прокладаємо дно і бортики харчовою плівкою, щоб легше було витягти готовий салат-перевертень з ємності. У нашому прикладі використовується форма діаметром 16 см, блюдо розраховане на 4 середні порції. Якщо салат готується для великої компанії, кількість продуктів можна збільшити і формувати шари в більшій ємності. На дно підготовленої посуду викладаємо печериці капелюшками вниз. 
 

2. Проміжки між грибами заповнюємо листочками петрушки або іншою зеленню.
 

3. Заздалегідь (краще напередодні ввечері) відварюємо до готовності картоплю, яйця, морква, куряче філе. Куряче м'ясо нарізаємо дрібно і утрамбовуємо наступним шаром. Поливаємо майонезом. 
 

4. Очищену моркву натираємо крупно, розподіляємо поверх курки. Наносимо тонку майонезну сітку. 
 

5. Наступний шар - натертий крупною стружкою сир. 
 

6. Поливаємо сирний шар майонезом, а потім, трамбуючи, розподіляємо дрібно порубані яйця.
 

7. Наносимо на яєчну масу майонезну мастило, а потім викладаємо нарізані невеликими кубиками огірки. Цей шар майонезом годі й змащувати.
 

8. Очистивши, натираємо картоплю на крупній тертці. Окремо перемішуємо з майонезом, за смаком солимо / перчимо. Розподіляємо картопляну масу останнім шаром. Обов'язково ставимо форму з салатом в холодильник приблизно на 3 години. 
 

9. Потім накриваємо ємність тарілкою і перевертаємо. Акуратно знімаємо форму, прибираємо плівку. 
 

10. Тепер салат «Грибна галявина» можна нести до столу! Виходить ошатно і оригінально! 
 

Смачного!



Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
Переглядів: 115 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019