Понеділок
10.12.2018
23:07
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Піца


Стромболі (піца-рулет)

Стромболі - піца-рулет, що отримала назву на честь вулканічного острівця, що входить до складу Італії. Вся справа в тому, що в процесі випічки з спеціально виконаних надрізів сочиться розплавлена ​​моцарелла, завдяки чому і виникає асоціація з виверженням вулкана.

Борошняна частина «Стромболі» - класичне італійське тісто для піци, а наповнювач - суміш копченої ковбаси, шинки, сиру і томатного соусу. Начинка виходить ситної і смачною, борошняне обрамлення - м'яким всередині і з тендітною рум'яною скоринкою зовні. Найбільш смачною піца «Стромболі» буде відразу після випічки, але не забороняється з'їсти шматочок «спокусливою» випічки і на наступний день, злегка розігрів його в мікрохвильовці.
 
Складові:

Для тесту:
  • оливкова олія - ​​1 ст. ложка;
  • сухі швидкодіючі дріжджі - 1 ч. ложка;
  • сіль - ½ ч. ложки;
  • цукор - ½ ч. ложки;
  • вода питна - 130 мл;
  • борошно - близько 200 г.

Для начинки:
  • томатна паста - 1 ст. ложка;
  • шинка - 150 г;
  • копчена ковбаса - 150 г;
  • сир «Моцарелла» - близько 200 г;
  • орегано - приблизно 1 ч. ложка.

Додатково:
  • жовток - 1 шт. (Для змащування тіста).


Піца Стромболі рецепт з фото крок за кроком

Як зробити піцу-рулет «Стромболі» на дріжджовому тесті

Сухі дріжджові гранули перемішуємо з цукром, сіллю і склянкою просіяного борошна. 
 

Заливаємо суміш сухих компонентів теплою (не гарячою!) Водою. Ідеальна температура рідини - 35-38 градусів, не більше. Слідом додаємо оливкова олія, розмішуємо густу масу. 
 

Малими порціями підсипає борошно, вручну вимішуючи тісто приблизно 7-10 хвилин. Необхідно отримати м'яку, еластичну текстуру, що не прилипає до долонь. Муки може знадобитися трохи більше, але сильно перевантажувати тісто і робити його тугим ні в якому разі не потрібно. 
 

Сформований борошняної кому накриваємо рушником і ставимо в тепле місце приблизно на 1-1,5 години (тісто має «розростися» в 2-3 рази).
 

Підійшла пухку масу обминають, розгортаємо в пласт товщиною 3-4 мм. Перекладаємо борошняне «полотно» на пергамент. 
 

Основу піци змащуємо томатною пастою, трохи відступаючи від країв. Злегка присипаємо орегано. За бажанням консервовану пасту можна замінити спеціальним купівельними або самостійно приготованим соусом за прикладом піци «Маргарита»
 

Моцареллу витягаємо з сироватки, натираємо на крупній тертці або ріжемо дрібними шматочками. Приблизно половину порції залишаємо для верхнього шару, а іншу частину розподіляємо по томатної мастилі. 
 

Наступною викладаємо нарізану тонкими скибочками шинку. 
 

Далі ковбасний шар. Нарізка може бути довільною, в нашому прикладі - тонкі кружальця.
 

Завершуємо начинку залишками сиру. 
 

Приступаємо до згортання «Стромболі». Бічні краї мучного пласта підвертаємо до начинки. 
 

Починаючи знизу, скручуємо тісто в щільний і повністю закритий «рулон». Жовток розводимо зі столовою ложкою води, промазуємо піцу-рулет. По всій довжині «Стромболі» ножем робимо надрізи для виходу пара. 
 

Поверхня піци злегка обсипає орегано. 
 

Тримаємо «Стромболі» в прогрітій до 200-220 градусів духовці до зарум'янювання. Приблизний час випікання - 15-25 хвилин. 
 

Готову піцу «Стромболі» охолоджуємо до теплого стану і подаємо зі свіжими овочами / зеленню, поділивши на порційні шматки. 
 

Смачного!



Категорія: Піца | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 56 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018