Домашня кухня
Канапе з оселедцем і чорним хлібом |
Пiде (турецькі «човники» з м'ясом) |
Новорічні капкейкі «Олені» |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Піца Маргарита
Справжня італійська піца Маргарита включає в начинку всього три компонента - томатний соус, моцарелу і зелений базилік. Також обов'язковою складовою рецепта є тонке італійське тісто, товщина якого не повинна перевищувати 4 мм.
Свіжоспечена «Маргарита» виходить смачною і ситної, навіть без входять до складу начинки ковбасних / м'ясних виробів. Якщо ж ви наполягаєте на м'ясному варіанті піци, напевно вам до смаку припаде домашня піца з ковбасою.
Складові:
Для тесту:
- сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
- вода - 130 мл;
- борошно - приблизно 1,5 склянки;
- дрібна сіль - 1/3 ч. ложки;
- оливкова олія - 1 ст. ложка;
- цукор - ½ ч. ложки.
Для начинки:
- сир моцарелла - приблизно 150 г;
- свіжі помідори - 3-4 шт .;
- зелений базилік - кілька гілочок;
- часник - 2-3 зубці;
- оливкова олія - 1-2 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком;
- орегано (за бажанням) - пучку.
Італійська піца Маргарита рецепт з фото крок за кроком
Тісто для італійської піци рецепт
Для тіста дріжджі розчиняємо в теплій, попередньо прокип'яченої воді. Температура рідини повинна бути приблизно 36 градусів. Додаємо цукор і перемішуємо суміш. Ми залишаємо хвилин на 15.
Через зазначений час додаємо в дріжджовий розчин сіль. Просіявши, вводимо приблизно половину порції борошна.
Вимішуємо до отримання однорідної консистенції, а потім вливаємо оливкову олію. Знову перемішуємо борошняну масу і поступово підсипає залишилася порцію просіяного борошна. Замішуємо м'яке, пластичне тісто.
При необхідності збільшуємо дозування борошна - в результаті тісто не повинно прилипати до долонь. Злегка змащуємо майбутню основу нашої італійської піци оливковою олією, перекладаємо в чисту простору миску і прибираємо в тепло на 1 годину.
Як приготувати італійську піцу Маргарита
Тим часом можна підготувати начинку - нам необхідно зробити томатний соус. Для цього свіжі помідори промиваємо, протираємо, а потім гострим ножем робимо неглибокі перехресні надрізи на шкірці. Обдаємо соковиті плоди окропом, а потім відразу ж поміщаємо «розпалені» овочі в ємність з крижаною водою. Далі знімаємо вже размягченную овочеву шкірку.
М'якоть помідорів подрібнюємо в чаші блендера до кашоподібного стану. Отримане томатне пюре перекладаємо в сотейник з попередньо розігрітим оливковою олією. Тушкуємо на повільному вогні до загусання (близько 20-30 хвилин). Далі додаємо очищені і пропущені через прес часникові зубці, посипаємо суміш сіллю і меленим перцем за смаком. Все перемішуємо і Томім соус на повільному вогні ще пару хвилин, після чого прибираємо з плити і охолоджуємо.
Тісто, що підійшло для тонкої італійської піци злегка вимішуємо, а потім розгортаємо в тонкий коло. Можна розділити тісто навпіл і приготувати 2 невеликі піци.
Борошняну основу акуратно переносимо на деко, припорошений борошном. Потім змащуємо тісто подост томатним соусом. Зверху посипаємо орегано, а потім викладаємо чисті і сухі листочки базиліка. Відправляємо нашу заготовку в розпечену духову піч, випікаємо близько 10 хвилин. Температуру підтримуємо на позначці 200 градусів.
Далі витягуємо практично готову піцу з духовки, посипаємо білосніжним сиром, нарізаним дрібними шматочками. Випікаємо ще пару хвилин. Як тільки моцарелла розплавиться, дістаємо «Маргариту» і трохи охолоджуємо.
Подаємо барвисту, смачну піцу, прикрасивши свіжими листочками базиліку і розділивши на порційні сегменти. Тонка основа і насичена начинка з тягучим сиром - це чудово смачно!
Справжня італійська піца Маргарита готова! Смачного!
|
Категорія: Піца | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 606
| Рейтинг: 0.0/0 |
|