Понеділок
10.12.2018
22:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Сирний паску без дріжджів

Світле Христове Воскресіння - найважливіше торжество для всіх віруючих християн. До свята традиційно готують сирну паску, фарбують і розписують яйця і, звичайно, печуть паски! І якщо перші два пункти не викликають особливих труднощів, взятися за трудомісткий паску вирішується далеко не кожна господиня. Тим, хто бажає прикрасити пасхальний стіл власноруч приготовленою випічкою, але побоюється працювати з дріжджовим тестом або просто не має на це часом, пропонуємо рецепт швидкого сирного паски без дріжджів!

Структура виходить м'якою, пишною, булочної. Тут присутній приємний вершковий присмак і легкий ванільний аромат. Зрозуміло, що цей продукт буде відрізнятися за своїми смаковими якостями від класичного паски на дріжджах. Швидше це сирний кекс, сформований у вигляді традиційної для Пасхи башточки з білкової глазур'ю. Але головне, що випічка виходить пишною, апетитною, святкової і смачною. А з огляду на мінімальні трудовитрати, це знахідка для зайнятих сучасних господинь!
 
Складові:
  • сир (від 5% або вище) - 500 г;
  • вершкове масло - 250 г;
  • яйця - 4 шт .;
  • сода - 1 ч. ложка;
  • борошно - 500 г;
  • цукор - 300 г;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г);
  • родзинки - 80 г;
  • журавлина сушена - 80 г.

Для оформлення:
  • яєчний білок - 1 шт .;
  • цукор - 100-150 г;
  • кондитерські посипання.


Сирний паску без дріжджів рецепт з фото

Як приготувати бездріжджовий паску на сирі

Готуємо тісто. Яйця засипаємо цукром (відразу використовуємо і звичайний, і ароматизований - ванільний). Збиваємо масу - для прискорення і спрощення роботи довіряємо процес міксери. Можна виконати все те ж саме і звичайним ручним віночком, але часу піде набагато більше. При високій швидкості оборотів збиваємо цукрово-яєчну суміш пару хвилин - до отримання повітряної, побілілий піни з дрібними бульбашками.
 

Масло завчасно (приблизно за 2-3 години до початку роботи) дістаємо з холодильника - для приготування тіста воно повинно бути дуже м'яким, податливим. Розпускати його на вогні до рідини не потрібно - чекаємо природного розм'якшення при кімнатній температурі, а далі використовуємо за рецептом. Отже, додаємо вже стало кремоподібним і розм'яклий масло до збитих яєць. Знову працюємо міксером - на цей раз зовсім недовго, лише до з'єднання компонентів. 
 

Слідом додаємо сир. Жирність не має принципового значення, але краще віддати перевагу продукту від 5%. Вибираємо сир з дрібнозернистою структурою, не надто вологий і не пастоподібний. Крупнозернистий продукт попередньо необхідно перетерти через дрібне сито. Перемішуємо масу. 
 

Окремо з'єднуємо борошно з содою, просіюємо через дрібне сито. Додаємо суху борошняну суміш до вологої сирної маси. Перемішуємо до зволоження борошна. Тісто виходить липким і густим, але не сильно щільним. Довго вимішувати не потрібно - як тільки вся мука вбереться в сирну суміш, зупиняємося. 
 

Додаємо до тесту родзинки і журавлину або інші сухофрукти / цукати на ваш розсуд. 
 

Рівномірно втручаємося добавки в загальну масу. 
 

Розподіляємо підготовлене сирне тісто по формах. В даному прикладі використовуються три форми висотою 9 см, дві з них діаметром 8 см, третя - 13 см. Наповнюємо ємності не більше, ніж на 2/3. Паперові форми чим-небудь змащувати не потрібно, а металеві або інші потрібно обов'язково натерти маслом і присипати борошном, або прокласти пергаментним папером, щоб паски не прилипли до дна і стінок. 
 

Печемо сирні паски без дріжджів в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці. Час приготування залежить від розміру формочок. Маленькі паски потрібно діставати раніше - в середньому вони готуються близько 30-35 хвилин або навіть менше, якщо ємності зовсім мініатюрні. Великий випікається близько 50-60 хвилин, але знову ж таки все залежить від обсягу форми. Перш, ніж дістати вироби з духовки, обов'язково перевіряємо, що тісто повністю пропеклося. Для цього занурюємо вглиб випічки довгу дерев'яну шпажку. Якщо на ній не залишається мокрого тесту і сирих крихт, вироби готові! 
 

Діставши сирні паски з духовки, даємо їм час повністю охолонути. Потім приступаємо до приготування стандартної білкової глазурі. Для цього білок одного яйця акуратно відокремлюємо від жовтка, поміщаємо в суху посуд, обов'язково чисту, без слідів жиру та інших забруднень - це важливо для збивання! Починаємо працювати міксером, поступово підсипаючи цукор. Збиваємо до отримання густої білої маси. У процесі можна додати до білка кілька крапель лимонного соку - він прискорить збивання і врівноважить солодкість глазурі приємною цитрусової кислинкою. 
 

Заключний штрих - наносимо на паски збитий білок. Можна змастити тільки поверхню випічки або за бажанням зробити патьоки. Прикрашаємо кольоровими посипаннями. 
 

Домашній сирний паску без дріжджів готовий, та не один! Зустрічаємо свято Великодня! 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 35 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018