Домашня кухня
Пісні щі з свіжої капусти |
Рибний суп з консервів |
Стіжки з фаршу в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Празький» з яловичиною і болгарським перцем
Салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною - барвисте блюдо, що складається з овочевого міксу і соковитою м'ясною м'якоті. В даному випадку м'ясо замість варіння оперативно обсмажити на сковороді, ще теплим змішаємо з іншими компонентами, і вже через кілька хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом!
Смажена суміш яловичини і свинини в салаті ідеально гармонує з болгарським перцем, цибулею, огірками і ніжним яблуком, а проста заправка з майонезу і гірчиці вдало доповнює це оригінальне смакове поєднання. Таке блюдо можна приготувати для невеликого свята, сімейного обіду або дружніх посиденьок.
Складові:
- яловичина (м'якоть) - 150 г;
- свинина (м'якоть) - 150 г;
- болгарський перець - 1 шт .;
- огірки солоні або мариновані - 150 г;
- цибулина - 1 невелика головка;
- яблуко кисло-солодке - 1 шт .;
- сік лимона - 1 ст. ложка;
- гірчиця - ½ ч. ложки (або за смаком);
- майонез - до смаку;
- сіль, мелений гострий перець - за смаком;
- рослинне масло (для смаження м'яса) - 3-4 ст. ложки;
- петрушка - кілька гілочок (для оформлення).
Салат «Празький» з яловичиною рецепт з фото
Як зробити салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною
1. Так як м'ясо в «Празькому» салаті має бути теплим, його будемо готувати в останню чергу, а в першу чергу займемося овочами. Видаливши плодоніжки з насінням, нарізаємо болгарський перець тонкими брусочками довжиною близько 4 см.
2. Огірки витягаємо з розсолу або маринаду і шаткуємо соломкою.
3. Цибулину очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями. Щоб позбутися від гіркоти, заливаємо цибулю окропом і залишаємо хвилин на 5, після чого відкидаємо на друшляк, охолодити.
4. Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину. М'якоть плоду ріжемо тонкими прямокутними скибочками, розмір яких повинен приблизно збігатися з шматочками болгарського перцю.
5. Щоб яблучні скибочки не потемніли і не втратили вигляд, укладаємо їх в глибоку ємність і скроплюємо соком лимона. До яблуку додаємо всі овочеві компоненти салату «Празького», перемішуємо.
6. Для заправки майонез змішуємо з гірчицею, порцію якої регулюємо за смаком, додаємо мелений перець. Підготовлений соус поки прибираємо в сторону і приступаємо до приготування м'яса.
7. Яловичину нарізаємо тонкими шматочками поперек волокон. Обертаємо харчовою плівкою і відбиваємо з двох сторін.
8. Далі ріжемо м'ясні відбивні вузькими смужками. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом. Готуємо м'ясо на сильному вогні, щоб воно швидко присмажився, але при цьому залишилося м'яким і соковитим всередині. Гарячу яловичину знімаємо зі сковороди, солимо і перчимо до смаку. Розміщуємо в будь-який посуд з кришкою, щоб зберегти тепло.
9. Аналогічним чином ріжемо, відбиваємо і смажимо свинину. Не забуваємо посолити і приправити м'ясо гострим перцем.
10. На порційні тарілки нижнім шаром укладаємо суміш смаженої яловичини і свинини. Зверху гіркою розміщуємо овочеве «асорті», оформляємо листочками петрушки.
11. У просочення салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною не потребує, тому поливаємо компоненти майонезним соусом і відразу подаємо.
Смачного!
|
Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
|
Переглядів: 759
| Рейтинг: 0.0/0 |
|