Домашня кухня
Гороховий суп з копченостями |
Паста карбонара з беконом і вершками |
Малиновий пиріг «Зебра» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пісні щі з свіжої капусти
Пісні щі з свіжої капусти - блюдо, звичайно, не нове, а всім відоме і поширене. Проте, рецепт завжди актуальне, адже навіть непостящіеся часто з великим задоволенням готують цей апетитний овочевий бульйон.
Раніше щі без м'яса обов'язково варили з квасолею, яка робила перша страва більш наваристим і густим. Ми розглянемо сучасну варіацію, де свіжа квасоля замінюється консервованої, що значно скорочує час готування.
Інгредієнти у розрахунку на 3 літри води:
- білокачанна капуста - 200 г;
- морква - 1 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- картопля - 3-4 шт .;
- томатна паста - 2-3 ст. ложки;
- консервована квасоля - 1 банка;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
- часник - 2-3 зубці;
- кріп - невеликий пучок;
- сіль - за смаком.
Пісні щі з свіжої капусти рецепт
Як варити щі без м'яса
1. Каструлю з водою поміщаємо на вогонь, доводимо рідину до кипіння. В цей час очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
2. Білокачанну капусту тонко шаткуємо.
3. У кипляче воду поміщаємо картопляну нарізку.
4. Слідом відправляємо в бульйон капусту. Чекаємо повторного закипання, а потім, накривши каструлю кришкою, відварюємо бульйон 15-20 хвилин.
5. Не гаючи часу, підготуємо інші складові першого страви. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву трьом середньої стружкою.
6. Робимо томатно-овочеву заправку. Розігрів сковороду з маслом, обсмажуємо до напівпрозорості цибулю (близько 3 хвилин). Слідом додаємо морквяну стружку. В отримане овочеве асорті викладаємо томатну пасту і підливати пару ложок гарячого бульйону. Любителі гостроти також можуть додати в заправку кілька кілець пекучого перцю чилі.
7. Тушкуємо морквяно-цибульну суміш під кришкою близько 10 хвилин. Потім перекладаємо томатну заправку в бульйон. Пісні щі з свіжої капусти відразу забарвляться в красивий, насичений оранжево-червоний відтінок. Доводимо до кипіння, відварюємо хвилини 2-3 на повільному вогні, а потім знімаємо пробу, посолити бульйон за смаком.
8. Так як ми використовуємо вже м'яку квасоля, додавати її в пісний борщ без м'яса слід на завершальному етапі. Відкривши банку і слив зайву рідину, відправляємо квасоля в уже практично готовий бульйон. В черговий раз чекаємо закипання.
9. Останніми додаємо порубану зелень і подрібнені часникові зубці. Знімаємо щі з вогню. Накриваємо кришкою і дозволяємо бульйону трохи настоятися.
10. Так як щі у нас пісні, подаємо блюдо без сметани / майонезу. Доповнюємо густий овочевий бульйон скибочками свіжого хліба або пампушками.
Наостанок невелику пораду: якщо хтось із домочадців все-таки наполягає на м'ясному варіанті щей, шматок яловичини можна відварити в окремій каструлі, додавши бажаючим в тарілки вже при подачі. Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Овочеві супи | Додав: 25.03.2018
|
Переглядів: 633
| Рейтинг: 0.0/0 |
|