Понеділок
25.11.2024
13:25
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/0/93632872.jpg
Гороховий суп з копченостями
/_pu/0/70360230.jpg
Паста карбонара з беконом і вершками
/_pu/3/60451882.jpg
Малиновий пиріг «Зебра»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Овочеві супи


Пісні щі з свіжої капусти

Пісні щі з свіжої капусти - блюдо, звичайно, не нове, а всім відоме і поширене. Проте, рецепт завжди актуальне, адже навіть непостящіеся часто з великим задоволенням готують цей апетитний овочевий бульйон.

Раніше щі без м'яса обов'язково варили з квасолею, яка робила перша страва більш наваристим і густим. Ми розглянемо сучасну варіацію, де свіжа квасоля замінюється консервованої, що значно скорочує час готування.

Інгредієнти у розрахунку на 3 літри води:
  • білокачанна капуста - 200 г;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • томатна паста - 2-3 ст. ложки;
  • консервована квасоля - 1 банка;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • часник - 2-3 зубці;
  • кріп - невеликий пучок;
  • сіль - за смаком.

Пісні щі з свіжої капусти рецепт

Як варити щі без м'яса


1. Каструлю з водою поміщаємо на вогонь, доводимо рідину до кипіння. В цей час очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками. 
 

2. Білокачанну капусту тонко шаткуємо.
 

3. У кипляче воду поміщаємо картопляну нарізку.
 

4. Слідом відправляємо в бульйон капусту. Чекаємо повторного закипання, а потім, накривши каструлю кришкою, відварюємо бульйон 15-20 хвилин. 
 

5. Не гаючи часу, підготуємо інші складові першого страви. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву трьом середньої стружкою. 
 

6. Робимо томатно-овочеву заправку. Розігрів сковороду з маслом, обсмажуємо до напівпрозорості цибулю (близько 3 хвилин). Слідом додаємо морквяну стружку. В отримане овочеве асорті викладаємо томатну пасту і підливати пару ложок гарячого бульйону. Любителі гостроти також можуть додати в заправку кілька кілець пекучого перцю чилі. 
 

7. Тушкуємо морквяно-цибульну суміш під кришкою близько 10 хвилин. Потім перекладаємо томатну заправку в бульйон. Пісні щі з свіжої капусти відразу забарвляться в красивий, насичений оранжево-червоний відтінок. Доводимо до кипіння, відварюємо хвилини 2-3 на повільному вогні, а потім знімаємо пробу, посолити бульйон за смаком. 
 

8. Так як ми використовуємо вже м'яку квасоля, додавати її в пісний борщ без м'яса слід на завершальному етапі. Відкривши банку і слив зайву рідину, відправляємо квасоля в уже практично готовий бульйон. В черговий раз чекаємо закипання. 
 

9. Останніми додаємо порубану зелень і подрібнені часникові зубці. Знімаємо щі з вогню. Накриваємо кришкою і дозволяємо бульйону трохи настоятися. 
 

10. Так як щі у нас пісні, подаємо блюдо без сметани / майонезу. Доповнюємо густий овочевий бульйон скибочками свіжого хліба або пампушками. 
 

Наостанок невелику пораду: якщо хтось із домочадців все-таки наполягає на м'ясному варіанті щей, шматок яловичини можна відварити в окремій каструлі, додавши бажаючим в тарілки вже при подачі. Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві супи | Додав: 25.03.2018
Переглядів: 633 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024