Субота
04.05.2024
23:57
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/32397223.jpg
Салат «Кісточка»
/_pu/0/35717810.jpg
Чаклуни з картоплі з фаршем
/_pu/4/40978155.jpg
Різдвяне імбирне печиво
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Пожарський котлети

Пожарський котлети - справжнісінька класика російської кухні. За однією з найбільш поширених версій цікаву назву цієї страви пов'язано з ім'ям трактирниці Дар'ї Пожарською. Є легенда, що рецептом поділився з господинею один француз, у якого не вистачало грошей на нічліг. За іншою версією котлети спочатку готувалися з телятини, але одного разу її не виявилося в наявності, і було вирішено використовувати курку.

У сучасному розумінні пожежкою котлети представляють собою суміш курячого філе, вершкового масла, білого хліба і молока (або вершків). Як і у випадку з борщем, строгих обмежень в рецепті немає - кожна господиня готує це популярне блюдо по-своєму. Єдине загальне правило говорить, що до складу Пожарський котлет не належать яйця і цибулю, хоча і це є досить умовним.
 
Складові:

Для фаршу:
  • курка (філе) - 800 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • батон (краще черствий) - 100 г;
  • вершки або молоко - близько 150 мл;
  • сіль, перець - за смаком.

Для панірування:
  • батон черствий - близько 100 г;

Для смаження котлет:
  • вершкове масло - 2-3 ст. ложки;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки.


Пожарський котлети рецепт з покроковим фото

1. Насамперед підготуємо фарш. Зрізавши кірки, нарізаємо батон довільними шматочками, заливаємо молоком або вершками і залишаємо хвилин на 5. 
 

2. Паралельно подрібнюємо філе з допомогою блендера, але не дуже довго - перетворювати куряче м'ясо в однорідне пюре поки необов'язково. 
 

3. Додаємо до м'ясної маси набряклий від рідини батон, попередньо злегка розкришивши його. Кидаємо сіль, приправляємо суміш меленим перцем. 
 

4. Ретельно вимішуємо курячий фарш, знову скориставшись допомогою блендера, або ж пропускаємо філе разом з батоном через м'ясорубку. В останньому випадку бажано злегка відбити масу для в'язкості і пластичності. 
 

5. Вершкове масло для нашого рецепта повинно бути сильно твердим, тому краще завчасно прибрати його в морозильну камеру. Холодний брусок натираємо на крупній тертці, періодично перемішуючи масу для рівномірного розподілу олійною стружки. Готовий фарш на півгодини прибираємо в холодильник - котлети, сформовані з охолодженої маси, будуть краще тримати форму в процесі смаження. 
 

6. Тим часом готуємо сухарі для панірування. Для цього порцію черствого батона подрібнюємо в блендері або трьом на крупній тертці, попередньо зрізавши хлібні шкоринки. 
 

7. Змочуємо долоні водою і формуємо з охолодженого фаршу довгасті заготовки, які обвалюють в підготовлених сухарях. Із зазначеного в рецепті кількості продуктів виходить близько 10 штук досить великих Пожарський котлет. 
 

Як приготувати пожарські котлети

8. Смажимо котлети на суміші вершкового і рослинного масел. Витримуємо на середньому вогні до золотистої скоринки знизу (близько 5-7 хвилин). 
 

9. Потім перевертаємо, знову чекаємо зарумянивания, після чого накриваємо сковорідку кришкою і Томім котлети на повільному вогні ще хвилин 5 (до повної готовності). За бажанням замість смаження можна приготувати пожарські котлети в духовці - для цього потрібно запікати їх близько 30 хвилин при 200 градусах. 
 

10. Подавати пожарські котлети можна укупі з картопляним пюре, відварною рисом, макаронами або будь-яким гарніром на ваш розсуд. Не забуваємо доповнити ситне блюдо свіжими овочами та зеленню. 
 

Пожарський котлети готові! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 633 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024