П`ятниця
26.04.2024
06:49
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/41960064.jpg
Лобіо з червоної квасолі по-грузинськи
/_pu/4/73438466.jpg
Самса з куркою
/_pu/2/59483661.jpg
Салат «Шишка» з мигдалем
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Класичний жульєн з куркою і грибами

Термін «жульєн» ( «жюльєн») у французькій кухні позначає нехитрий спосіб нарізки інгредієнтів (зазвичай овочів) тонкою соломкою. Вважається, що така обробка прискорює процес готування і дозволяє отримати максимально ніжні продукти.

А ось в сучасній російській кухні жульєном називають смачне блюдо, що складається з птиці і печериць, запечених в вершковому або сметанному соусі. І хоча вже давно відомо, що ця гаряча закуска має мало спільного з національною кухнею Франції, класичний жульєн з куркою і грибами, як і раніше викликає у нас асоціації з французами. Мабуть, тому сприяє приголомшливий смак страви, який дійсно навіває думки про розкіш і вишукуванні.
 
Складові:
  • куряча грудка (філе) - 300 г;
  • печериці - 200 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • сир - близько 80 г;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
  • свіжа зелень - кілька гілочок.

Для соусу:
  • вершкове масло - 40 г;
  • сметана - 250 г;
  • молоко - 250 мл;
  • борошно - 1 ст. ложка.


Жульєн рецепт класичний з куркою і грибами покроково

Як готувати жульєн з грибами і куркою

1. Курячі грудки заливаємо холодною водою, відварюємо приблизно 20 хвилин, додавши в кипляче рідина сіль і за бажанням улюблені спеції. Готове куряче м'ясо охолоджуємо, після чого видаляємо всі великі та дрібні кістки. Філе птиці розбираємо руками на волокна, або нарізаємо невеликими шматочками.
 

2. Цибулю дрібно рубаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. Ріжемо тонкими пластинами промиті печериці, завантажуємо до цибулі. 
 

3. Пасеруємо вміст сковороди на помірному вогні до повного випаровування виділеної печерицями вологи. В кінці солимо. 
 

Як готувати соус для класичного жульєну з куркою і грибами

4. Тепер підготуємо соус для жульєну. Для цього, постійно помішуючи, «сушимо» борошно на сухій і чистій поверхні розігрітій сковороди при помірному вогні (до отримання кремового кольору). Далі додаємо розм'якшене вершкове масло. Продовжуючи безперервно помішувати, обсмажуємо суміш ще 1-2 хвилини (до однорідності), після чого прибираємо сковороду з вогню. 
 

5. В окремій каструлі підігріваємо молоко. У гарячу, але ще не закіпевшую рідина викладаємо олійно-борошняну суміш. Швидко перемішуємо, а потім доводимо до кипіння і знімаємо молоко з вогню. Остужаем молочну суміш до теплого стану, а потім змішуємо зі сметаною. Соус для жульєну повністю готовий! 
 

6. Повертаємося до основних складових нашого страви. Подост печериці змішуємо з куркою, при необхідності підсолити інгредієнти і за бажанням приправивши меленим перцем. 
 

7. Далі розсортовувати суміш по вогнетривким формам, змазаним буквально крапелькою масла. Заливаємо основу майбутнього жульєну молочним соусом. 
 

8. Завершальним штрихом покриваємо білосніжний соус сирної стружкою, після чого відправляємо наші заготовки в розпечену духову піч. 
 

9. Так як практично всі складові страви вже готові, запікаємо жюльєн недовго: близько 15 хвилин при 180 градусах. Як тільки сирна скоринка зарум'яниться, витягаємо формочки з духовки.
 

10. Подаємо класичний жульєн з куркою і грибами теплим, доповнивши свіжою зеленню і за бажанням овочами. 
 

Насолоджуємося ніжним смаком курочки і печериць, запечених в молочному соусі під сирною скоринкою. Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 668 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024