Субота
27.04.2024
03:39
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/4/93672655.jpg
Печиво савоярді в домашніх умовах
/_pu/3/35428298.jpg
Пісний шоколадний торт
/_pu/2/12944168.jpg
Сирний пиріг з консервованими персиками
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Гарячі закуски


Яйця Бенедикт під соусом Голландез

Яйця Бенедикт під соусом Голландез - закуска, що представляє собою булочку з беконом, яйцем-пашот і приємною олійно-яєчної підливою. Ця страва стане чудовою альтернативою звичайним бутербродів або яєчні на сніданок, адже яйця Бенедикт - це куди більш цікаво і оригінально.

Кількості соусу в рецепті вистачить на кілька порцій закуски. До речі, Голландез можна застосувати не тільки до даного блюда: цей соус ідеально підійде до риби, картоплі або відварною овочам.
 
Інгредієнти у розрахунку на 1 порцію: 
  • кругла булочка - 1 шт .;
  • бекон - 1 пластина;
  • свіжа зелень - за смаком.

Для яйця-пашот:
  • свіже яйце - 1 шт .;
  • оцет 9% - 1 ст. ложка;
  • сіль - пучку.

Для соусу Голландез:
  • вершкове масло - 120 г;
  • яєчні жовтки - 2 шт .;
  • холодна вода - 1 ст. ложка;
  • сік лимона - 1 ст. ложка (або за смаком);
  • сіль, перець - за смаком.


Яйця Бенедикт рецепт з фото крок за кроком

Як зробити соус Голландез

1. Почнемо роботу з самого цікавого - виготовлення соусу з красивою назвою «Голландез». Процес нескладний, проте слід виконувати кроки приготування уважно, так як тут є деякі нюанси. Отже, перш за все розтоплюємо на «водяній бані» шматок вершкового масла. Коли маса стане рідкою і однорідною, прибираємо ємність з вогню і прикриваємо кришкою. 
 

2. В іншій жаростійкої посуді, наприклад скляній мисці, міксером збиваємо яєчні жовтки до загустіння і посветления. Для цього буде потрібно буквально пара хвилин. Не припиняючи працювати міксером, вливаємо холодну воду, після чого збиваємо суміш ще півхвилини. 
 

3. Тепер нам належить найвідповідальніший етап. Жовткова масу ставимо на «водяну баню». Зверніть увагу, що ємність з жовтками не повинна бути занурена в воду - стежимо, щоб дно миски лише ледь торкалося рідини! Енергійно працюємо віночком або міксером до тих пір, поки соус не стане густим. Вогонь при цьому повинен бути мінімальним. Також рекомендується періодично піднімати миску з каструлі з водою, щоб уникнути перегрівання. 
 

4. Перевірити готовність можна простим способом: проводимо ложкою по дну ємності з подзагустевшімі жовтками. Якщо слід від ложки залишається, а не запливає соусом, пора прибирати ємність з вогню. Знявши з плити, продовжуємо збивати жовткова масу, поступово вливаючи розтоплене масло. 
 

5. В кінці процесу приправляем масу сіллю, меленим перцем і додаємо лимонний сік за смаком. За консистенцією готовий соус повинен бути схожий на крем. Якщо Голландез вийшов дуже густим, вливаємо 1-2 ложки води. Якщо ж соус навпаки вийшов рідкуватим, можна на пару годин прибрати його в холодильник. 
 

6. Круглу булочку розрізаємо вздовж на дві половинки. На нижню частину викладаємо підсмажену на сухій сковороді бекон. За бажанням булочку теж можна «підсушити» на сковороді або в духовці.
 

Як готувати яйце-пашот

7. Сире яйце вбиваємо в чисту піалу (жовток повинен залишитися цілим). 
 

8. У невеликій ківш вливаємо воду, кидаємо дрібку солі і додаємо оцет. Розміщуємо ємність на вогонь. Рідини повинно бути стільки, щоб в ній помістилося яйце, однак занадто багато води лити не слід - в середньому потрібно близько 0,5-0,8 літра. Як тільки з дна ємності почнуть підніматися бульбашки повітря, встановлюємо мінімальний вогонь і вливаємо сире яйце в гарячу рідину. 
 

9. Витримуємо 3-5 хвилин - точний час залежить від бажаної консистенції жовтка. Витягуємо готове яйце-пашот шумівкою і викладаємо на булочку з беконом. Є й інший кулінарний прийом: сире яйце кип'ятиться при слабкому вогні протягом 2-х хвилин, але витягується з води не відразу, а доходить до готовності в гарячої рідини вже після зняття з плити. Спосіб приготування можна вибрати будь-який, головне - отримати ніжний, «схопився» білок і рідкий жовток. 
 

10. Поливаємо яйце соусом Голландез, доповнюємо страву зеленню і відразу ж подаємо. Поєднання хліба, смаженого бекону, ніжного білка і рідкого жовтка під оригінальним соусом - це дивовижно смачно! 
 

Яйця Бенедикт під соусом Голландез - відмінний варіант для сніданку або перекусу! Смачного!



Категорія: Гарячі закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 808 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024