Середа
19.06.2019
15:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Суші і роли


Приготування ролів в домашніх умовах

Приготування ролів в домашніх умовах - завдання цілком реальне, якщо озброїтися необхідними «інструментами». Нам буде потрібно циновка (спеціальний килимок для згортання ролів), гострий ніж, харчова плівка, а також деякі продукти. Заздалегідь закупивши все необхідне, можна приступити до виготовлення популярного страви.

Ми будемо використовувати простий рецепт приготування ролів з класичним поєднанням риби, огірка і вершкового сиру. Такий варіант начинки можна назвати найпростішим, поширеним і цілком доступним. Отже, давайте дізнаємося як приготувати вдома роли.
 
Складові:
  • рис круглозерний - 1 стакан;
  • вода (для варіння рису) - 1,5 склянки;
  • заправка для рису - приблизно 50 мл;
  • червона риба - 150 г;
  • огірок - 1-2 шт .;
  • листи норі - кілька штук;
  • вершковий сир - 150 г;
  • зелена цибуля (за бажанням) - кілька пір'я.


Приготування ролів в домашніх умовах рецепт з фото

Як приготувати вдома роли

1. Будь рецепт приготування ролів починається з варіння основного компонента - рису. Нагадуємо, що технологія виготовлення рису в японській кухні відрізняється від звичного для нас методу. Промиті рисові зерна відварюються з щільно закритою кришкою на помірному вогні до повного випаровування вологи, а після варіння обов'язково просочуються спеціальної заправкою. Детальна інструкція описана в статті « Як зварити рис для суші та ролів ». 
 

2. Далі приступаємо безпосередньо до формування японського блюда. Для цього обертаємо рогожу харчовою плівкою, листи норі розрізаємо навпіл. Розподіляємо подост до кімнатної температури рис тонким шаром по шорсткою поверхні японських водоростей. Ми залишаємо з одного краю вільний простір приблизно в 1 см, а з іншого навпаки «заступаємо» рисовими зернами за кордон листа норі. Періодично змочують долоні водою, щоб клейкий рис не прилипав до пальців. 
 

3. Акуратно беремо норі за вільний від рису край і перевертаємо на інший бік. Укладаємо тепер уже на гладку поверхню кілька тонких скибочок огірка. Розподіляємо 1-2 ст. ложки сиру. Для різноманітності в начинку можна додати пір'їнка зеленої цибулі.
 

4. Рибу ріжемо пластинами, видаляючи всі великі та дрібні кістки. Приготувати роли в домашніх умовах можна з лососем, слабосоленої сьомгою, фореллю і будь-який інший червоною рибою - обмежень тут немає. Розміщуємо кілька яскравих рибних шматочків до інших компонентів начинки. 
 

5. Тепер нам належить найвідповідальніший етап - згортання нашої заготовки в щільний рулет. Починаємо з краю норі, на якому немає рису. Піднімаємо рогожу, покриваючи всю начинку частиною листа норі, потім робимо ще один оборот. В результаті повинен вийде одноманітний, в міру тугий рулет. Для новачка в області японської кухні цей процес може здатися складним, проте нічого незбагненного тут немає: необхідна лише практика. 
 

6. Циновкою надаємо рулету бажану форму (круглу або квадратну), а потім ріжемо на 6 або 8 шматочків. Важливо запам'ятати, що для цього підходить тільки гострий ніж: затупілась лезом красиво нарізати роли практично неможливо. 
 

7. Щоб надати роллам презентабельний вигляд, можна використовувати насіння кунжуту, ікру тобіко і багато іншого. Подавайте роли з соєвим соусом, налитим в невелику піалу. Доповнення японському блюду складуть маринований імбир і невелика порція гострого соусу «Васабі». 
 

Як бачите, рецепт приготування ролів цілком доступний. Тут головне - натренувати згортати рулети, а в іншому все гранично просто. Для різноманітності експериментуйте з начинкою і оформленням. Приємного вам апетиту!



Категорія: Суші і роли | Додав: 06.04.2018
Переглядів: 84 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019