Домашня кухня
Салат Капрезе з моцарелою |
Суп з курячих крилець і болгарського перцю |
Домашній гамбургер |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат Цезар з куркою класичний
Класичний салат Цезар з куркою, без перебільшень став культовим і підкорив світ, - гордість північноамериканської кухні. Рецептура розроблена з 20-х років минулого століття, але дивним чином не втратила актуальність і донині. Популярність страви активно підтримують різні заклади - від простих закусочних до ресторанів класу люкс, незмінно включаючи «Цезар» в обов'язкове меню. При цьому на тлі оригінальної рецептури з'являються і сучасні інтерпретації - з креветками , з сьомгою , авторськими варіаціями соусу і т.д.
Цього разу розглянемо класичний рецепт салату Цезар з куркою, крутонами, салатним листям і пармезаном. Постараємося максимально дотримуватися правил і наблизитися до першоджерела. Нескладне в приготуванні блюдо порадує простотою і одночасно дивним смаком, в повній мірі насичуючи і доставляючи смакове насолоду!
Інгредієнти у розрахунку на 3 порції:
- салатні листя (переважно ромен) - невеликий пучок;
- куряче філе - 200 г;
- сир пармезан - 50 г;
- оливкова олія - 1 ст. ложка;
- сіль, перець - за смаком;
- заправка для салату цезар.
Для крутонов:
- батон - ½ шт .;
- оливкова олія - 2 ст. ложі;
- часник - 1 зубець.
Салат Цезар з куркою класичний простий рецепт
Як зробити крутон для салату Цезар
1. Для приготування крутонов насамперед потрібно підготувати масло, а саме наситити його часниковим ароматом. Для цього вибираємо великий зубець часнику і, очистивши, розчавлює плоскою стороною леза ножа, кладемо в невелику ємність. Додаємо оливкову олію і прогріваємо суміш в мікрохвильовій печі буквально 20-30 секунд. Завдяки нагріванню часник швидко віддасть маслу аромат.
2. Видаляємо кірки і нарізаємо батон невеликими кубиками, розподіляємо по просторому листу. Прибравши зневоднений часник, скроплюємо ароматним маслом хлібні шматочки, перемішуємо.
3. Відправляємо деко в прогріту до 150 градусів духовку приблизно на 20-30 хвилин. Періодично перевіряємо готовність - хлібні кубики повинні підсушитися і злегка зарум'яниться, але ні в якому разі не потемніти і не підгоріти! Готові крутони охолоджуємо.
Збірка класичного салату Цезар
4. Салатні листя попередньо промиваємо, видаляючи забруднення. Струсивши краплі води, розкладаємо зелень на рушник - повністю обсушуємо. Чисті і сухі листочки рвемо довільними шматочками і розподіляємо по порційних ємностей нижнім шаром. За бажанням попередньо можна натерти тарілку зубчиком часнику для посилення аромату і смаку.
5. Готуємо курку. Розігріваємо сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії. Філе розрізаємо вздовж на дві половини, солимо / перчимо і викладаємо на розпечену поверхню. Обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку.
6. На зелену основу салату викладаємо остиглі крутон. Слідом розподіляємо тепле філе, нарізане скибочками.
7. Поливаємо салат заправкою, технологію приготування якої ми вже розглядали раніше (подивитися рецепт можна тут ). Завершальним штрихом обсипає салат пармезаном, нарізаним тонкими напівпрозорими слайсами або натертим дрібною стружкою.
Чи не просочуючи і не втрачаючи часу, класичний салат цезар з куркою відразу подаємо, поки птах не встигла охолонути. Смачного!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
|
Переглядів: 1083
| Рейтинг: 0.0/0 |
|