Домашня кухня
Кабачкова ікра |
М'ясо в цахтоне |
Смажені баклажани з помідорами і часником |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гранатовий соус
Страви з гранатовим соусом набувають особливо пікантний і вишуканий смак. Поєднання солодкуватого і одночасно гостро-солоного присмаку дозволяє отримати незабутню насолоду.
Застосування гранатового соусу - справа нехитра: ця ефектна заправка ідеально гармонує практично з будь-якими м'ясними або рибними виробами. До того ж, насичений темно-червоний відтінок готового соусу виглядає дуже навіть апетитно, наприклад, на соковитому стейку, надаючи страві естетичний вигляд.
Складові:
- гранат - 1 великий;
- часник - 1 зубчик;
- червоне напівсолодке вино - 100 мл;
- картопляний крохмаль - 1 ч. ложка;
- цукровий пісок - 1 ч. ложка;
- мелений чорний перець - щіпка;
- сухий базилік - ½ ч. ложки;
- сіль - за смаком.
Гранатовий соус рецепт з фото
Як зробити гранатовий соус
1. Насамперед нам необхідно витягти з граната все зерна. Зробити це можна будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, акуратно зрізаємо з кисло-солодкого плоду верхівку. Гострим ножем робимо в гранаті досить глибокі надрізи. Перевернувши плід, починаємо постукувати ложкою або ножем по шкірці - зерна повинні випадати.
2. Розміщуємо яскраві зерна в поліетиленовий пакет, зафіксувавши верх, наприклад, липкою стрічкою. Кілька разів проходимся по зернам качалкою, намагаючись максимально вичавити гранатовий сік. Потім робимо в пакеті невеликий надріз, переливаючи червоний сік в сотейник або невелику каструлю (кісточки повинні залишитися в пакеті).
3. Тепер займемося вином. О пів на порції алкогольного напою розчиняємо крохмаль. Час, що залишився вино переливаємо в ємність з гранатовим соком.
4. У алкогольно-гранатове суміш всипаємо цукор, базилік, сіль і мелений перець. Очистивши, часточку часнику пропускаємо через прес і викладаємо в соус.
5. Розміщуємо каструлю на помірний вогонь. У кипляче рідина тонкою цівкою вливаємо розчинений у вині крохмаль, постійно помішуючи соус. Прогріваємо суміш буквально хвилинку, а потім знімаємо каструлю з вогню. Готовий соус, процідивши, переливаємо в невелику піалу або спеціальний соусник. Зберігаємо в холодильнику не більше 10 днів.
Подавайте гранатовий соус порційно до м'яса або риби. Обов'язково спробуйте присмачити цієї пікантної заправкою шашлик в духовці на шпажках - виходить дивовижно. До речі, з гранатовим соком м'ясо засвоюється набагато краще! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 688
| Рейтинг: 0.0/0 |
|