Понеділок
17.06.2019
00:05
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Заправки до салатів
Соуси і маринади
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Соуси » Соуси і маринади


Гранатовий соус

Страви з гранатовим соусом набувають особливо пікантний і вишуканий смак. Поєднання солодкуватого і одночасно гостро-солоного присмаку дозволяє отримати незабутню насолоду.

Застосування гранатового соусу - справа нехитра: ця ефектна заправка ідеально гармонує практично з будь-якими м'ясними або рибними виробами. До того ж, насичений темно-червоний відтінок готового соусу виглядає дуже навіть апетитно, наприклад, на соковитому стейку, надаючи страві естетичний вигляд.
 
Складові:
  • гранат - 1 великий;
  • часник - 1 зубчик;
  • червоне напівсолодке вино - 100 мл;
  • картопляний крохмаль - 1 ч. ложка;
  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;
  • мелений чорний перець - щіпка;
  • сухий базилік - ½ ч. ложки;
  • сіль - за смаком.


Гранатовий соус рецепт з фото

Як зробити гранатовий соус

1. Насамперед нам необхідно витягти з граната все зерна. Зробити це можна будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, акуратно зрізаємо з кисло-солодкого плоду верхівку. Гострим ножем робимо в гранаті досить глибокі надрізи. Перевернувши плід, починаємо постукувати ложкою або ножем по шкірці - зерна повинні випадати. 
 

2. Розміщуємо яскраві зерна в поліетиленовий пакет, зафіксувавши верх, наприклад, липкою стрічкою. Кілька разів проходимся по зернам качалкою, намагаючись максимально вичавити гранатовий сік. Потім робимо в пакеті невеликий надріз, переливаючи червоний сік в сотейник або невелику каструлю (кісточки повинні залишитися в пакеті).
 

3. Тепер займемося вином. О пів на порції алкогольного напою розчиняємо крохмаль. Час, що залишився вино переливаємо в ємність з гранатовим соком. 
 

4. У алкогольно-гранатове суміш всипаємо цукор, базилік, сіль і мелений перець. Очистивши, часточку часнику пропускаємо через прес і викладаємо в соус. 
 

5. Розміщуємо каструлю на помірний вогонь. У кипляче рідина тонкою цівкою вливаємо розчинений у вині крохмаль, постійно помішуючи соус. Прогріваємо суміш буквально хвилинку, а потім знімаємо каструлю з вогню. Готовий соус, процідивши, переливаємо в невелику піалу або спеціальний соусник. Зберігаємо в холодильнику не більше 10 днів. 
 

Подавайте гранатовий соус порційно до м'яса або риби. Обов'язково спробуйте присмачити цієї пікантної заправкою шашлик в духовці на шпажках - виходить дивовижно. До речі, з гранатовим соком м'ясо засвоюється набагато краще! Приємного вам апетиту!



Категорія: Соуси і маринади | Додав: 12.04.2018
Переглядів: 82 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019