Середа
19.06.2019
16:40
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Овочеві супи


Гаспачо (томатний суп)

Холодний овочевий суп - ідеальне блюдо в жарку погоду. Це відмінний легкий перекус, що насичує організм при мінімумі калорій! Сьогодні ми пропонуємо вам випробувати саме таке корисне і освеждающее блюдо - іспанська томатний суп гаспачо.

Інгредієнти будемо пюрировать за допомогою блендера, а отриману в результаті густу масу пропустимо через дрібне сито для отримання найбільш приємною консистенції. Підсумковий томатний суп обов'язково охолодити, а подавати гаспачо будемо, звичайно ж, з сухариками.

Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • свіжі помідори - 4-5 шт. (Близько 500 г);
  • червоний болгарський перець - 1 шт. (Близько 150 г);
  • огірок - 1 шт. (Близько 100 г);
  • білий хліб - 30 г;
  • оливкова олія - ​​1-2 ст. ложки;
  • часник - 1-2 зубці;
  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка (можна замінити лимонним соком);
  • сіль, перець - за смаком.

Для сухариків:
  • білий хліб - 2-3 скибочки;
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки.

Суп гаспачо рецепт з фото

Як готувати гаспачо


1. Для гаспачо вибираємо самі спілі, яскраві і соковиті помідори. Промиваємо їх, а потім гострим ножем робимо перехресні надрізи на шкірці, після чого поміщаємо в миску з окропом на пару хвилин.
 

2. Розпалені томати витягаємо шумівкою і відразу ж поміщаємо в іншу миску з крижаною водою. З охолоджених соковитих плодів знімаємо вже размягченную шкурку - для гаспачо нам потрібна тільки овочева м'якоть. 
 

3. Видаливши плодоніжки, насіння і м'які перегородки, нарізаємо червоний болгарський перець невеликими шматочками. 
 

4. Зрізавши шкірку, нарізаємо огірок довільними кубиками або кружечками. 
 

5. Вирізавши плодоніжки, помідори ділимо на четвертинки і потім закладаємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо шматочки солодкого перцю і скибочки огірка. Очищені часникові зубці розчавлює ножем і додаємо до решти інгредієнтів. Подрібнюємо овочеве «асорті» в однорідну червону масу. Якщо за раз все інгредієнти не вміщаються в чашу блендера, закладаємо овочі партіями. 
 

6. Хліб замочуємо у воді на 5-7 хвилин, після чого додаємо до яскравого овочевому «пюре». Вливаємо оливкову олію і знову «пюріруем» масу. Кидаємо сіль, перець і заправляємо гаспачо винним оцтом за смаком (або лимонним соком). 
 

7. Перетираємо отриману суміш через дрібне сито для отримання найбільш гладкою текстури. Це необов'язково: якщо ви віддаєте перевагу густі супи-пюре, сміливо пропускайте цей крок. 
 

8. Прикриваємо миску з овочевим супом харчовою плівкою або кришкою і прибираємо на пару годин в холодильник. Тим часом приготуємо сухарики для подачі першої страви. Зрізавши кірки, нарізаємо скибочки білого хліба невеликими кубиками. У толстодонной сковороді розігріваємо олію, викладаємо хлібні шматочки і обсмажуємо до легкого зарум'янювання. 
 

9. Охолоджений суп розливаємо по порційних ємностей і, доповнивши сухариками, відразу ж подаємо. 
 

Холодний томатний суп гаспачо готовий! Смачного!



Категорія: Овочеві супи | Додав: 25.03.2018
Переглядів: 84 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019