Домашня кухня
Шаурма по-домашньому |
Торт «Снікерс» з безе |
Соус сальса |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гаспачо (томатний суп)
Холодний овочевий суп - ідеальне блюдо в жарку погоду. Це відмінний легкий перекус, що насичує організм при мінімумі калорій! Сьогодні ми пропонуємо вам випробувати саме таке корисне і освеждающее блюдо - іспанська томатний суп гаспачо.
Інгредієнти будемо пюрировать за допомогою блендера, а отриману в результаті густу масу пропустимо через дрібне сито для отримання найбільш приємною консистенції. Підсумковий томатний суп обов'язково охолодити, а подавати гаспачо будемо, звичайно ж, з сухариками.
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- свіжі помідори - 4-5 шт. (Близько 500 г);
- червоний болгарський перець - 1 шт. (Близько 150 г);
- огірок - 1 шт. (Близько 100 г);
- білий хліб - 30 г;
- оливкова олія - 1-2 ст. ложки;
- часник - 1-2 зубці;
- червоний винний оцет - 1 ст. ложка (можна замінити лимонним соком);
- сіль, перець - за смаком.
Для сухариків:
- білий хліб - 2-3 скибочки;
- рослинне масло - 1-2 ст. ложки.
Суп гаспачо рецепт з фото
Як готувати гаспачо
1. Для гаспачо вибираємо самі спілі, яскраві і соковиті помідори. Промиваємо їх, а потім гострим ножем робимо перехресні надрізи на шкірці, після чого поміщаємо в миску з окропом на пару хвилин.
2. Розпалені томати витягаємо шумівкою і відразу ж поміщаємо в іншу миску з крижаною водою. З охолоджених соковитих плодів знімаємо вже размягченную шкурку - для гаспачо нам потрібна тільки овочева м'якоть.
3. Видаливши плодоніжки, насіння і м'які перегородки, нарізаємо червоний болгарський перець невеликими шматочками.
4. Зрізавши шкірку, нарізаємо огірок довільними кубиками або кружечками.
5. Вирізавши плодоніжки, помідори ділимо на четвертинки і потім закладаємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо шматочки солодкого перцю і скибочки огірка. Очищені часникові зубці розчавлює ножем і додаємо до решти інгредієнтів. Подрібнюємо овочеве «асорті» в однорідну червону масу. Якщо за раз все інгредієнти не вміщаються в чашу блендера, закладаємо овочі партіями.
6. Хліб замочуємо у воді на 5-7 хвилин, після чого додаємо до яскравого овочевому «пюре». Вливаємо оливкову олію і знову «пюріруем» масу. Кидаємо сіль, перець і заправляємо гаспачо винним оцтом за смаком (або лимонним соком).
7. Перетираємо отриману суміш через дрібне сито для отримання найбільш гладкою текстури. Це необов'язково: якщо ви віддаєте перевагу густі супи-пюре, сміливо пропускайте цей крок.
8. Прикриваємо миску з овочевим супом харчовою плівкою або кришкою і прибираємо на пару годин в холодильник. Тим часом приготуємо сухарики для подачі першої страви. Зрізавши кірки, нарізаємо скибочки білого хліба невеликими кубиками. У толстодонной сковороді розігріваємо олію, викладаємо хлібні шматочки і обсмажуємо до легкого зарум'янювання.
9. Охолоджений суп розливаємо по порційних ємностей і, доповнивши сухариками, відразу ж подаємо.
Холодний томатний суп гаспачо готовий! Смачного!
|
Категорія: Овочеві супи | Додав: 25.03.2018
|
Переглядів: 578
| Рейтинг: 0.0/0 |
|