Домашня кухня
Смузі з полуницею і бананом |
Соус тартар рецепт з майонезом |
Салат «Грибна галявина» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Борщ з квашеною капустою
Борщ з квашеною капустою відрізняється від звичайного червоного борщу характерною кислинкою. Це перша страва має насичений смак і приємний аромат, від якого вмить розігрується апетит. Особливо популярний борщ з квашеною капустою в сезон пізньої осені або холодної зими, однак і влітку часом дуже хочеться приготувати це живильна перша страва.
Для бульйону вибираємо соковиту яловичину / свинину на кістці або ж готуємо більш легкий варіант - без м'яса.
Інгредієнти у розрахунку на 2,5 літра води або м'ясного бульйону:
- капуста квашена - 150 г;
- картопля - 2-3 шт .;
- буряк - 200-250 г;
- цибулина - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- томатна паста - 1-2 ст. ложки;
- рослинне масло (рафінована) - 2-4 ст. ложки;
- часник - 2-4 зубці;
- зелень - ½ пучка;
- сіль, перець, лавровий лист.
Червоний борщ з квашеною капустою рецепт з фото
1. Готувати борщ з квашеною капустою можна як з м'ясом, так і в пісному варіанті. У першому випадку для початку варимо м'ясний бульйон: заливаємо шматки м'яса (близько 300 г) водою і кип'ятимо на слабкому вогні до готовності (1-1,5 години), додавши для аромату лист лавра і кілька горошин перцю. Для більш легкого, пісного варіанту використовуємо просту питну воду. В результаті відміряє 2,5 літра рідини, доводимо до кипіння. Картопляні бульби очищаємо, ділимо рівними кубиками і завантажуємо в каструлю.
Як зробити овочеву зажарку для борщу з квашеною капустою
2. Прогріваємо на сковороді рафінована олія, протягом 2-3 хвилин обсмажуємо нашатковану дрібно цибулю.
3. Далі закладаємо морквяну стружку. Помішуючи, продовжуємо томити вміст сковороди ще пару хвилин.
4. Слідом додаємо до пасеруванні квашену капусту, тушкуємо все разом близько 5 хвилин, щоб жорсткі капустяні волокна розм'якшилися. Є й інший спосіб приготування страви: багато хто воліє закладати квашену капусту в бульйон одночасно з картоплею, не змішуючи на сковороді з овочами. Але це вже справа смаку!
5. Очищений буряк натираємо крупною стружкою і додаємо до овочевого «асорті». Через кілька хвилин закладаємо томатну пасту (за бажанням ще можна кинути ложку цукру). Вливаємо 1-2 ополоника бульйону з каструлі і, прикривши кришкою, тушкуємо овочеву заправку близько 15 хвилин.
6. Через зазначений час перекладаємо яскраву овочеву масу в бульйон. Доводимо відвар до кипіння на повільному вогні. Знімаємо пробу, додавши сіль / спеції за смаком. Завантажуємо дрібно порубані зубці часнику і зелень, а потім вимикаємо вогонь.
7. Перед подачею наполягаємо борщ з квашеною капустою кілька хвилин.
Зігріваючий перша страва з насиченим смаком і пікантною кислинкою повністю готово! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
|
Переглядів: 531
| Рейтинг: 0.0/0 |
|