П`ятниця
26.04.2024
13:51
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
/_pu/4/02653864.jpg
Смузі з полуницею і бананом
/_pu/2/25965982.jpg
Соус тартар рецепт з майонезом
/_pu/2/42607738.jpg
Салат «Грибна галявина»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Борщ з квашеною капустою

Борщ з квашеною капустою відрізняється від звичайного червоного борщу характерною кислинкою. Це перша страва має насичений смак і приємний аромат, від якого вмить розігрується апетит. Особливо популярний борщ з квашеною капустою в сезон пізньої осені або холодної зими, однак і влітку часом дуже хочеться приготувати це живильна перша страва.

Для бульйону вибираємо соковиту яловичину / свинину на кістці або ж готуємо більш легкий варіант - без м'яса.

Інгредієнти у розрахунку на 2,5 літра води або м'ясного бульйону:
  • капуста квашена - 150 г;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • буряк - 200-250 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • томатна паста - 1-2 ст. ложки;
  • рослинне масло (рафінована) - 2-4 ст. ложки;
  • часник - 2-4 зубці;
  • зелень - ½ пучка;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Червоний борщ з квашеною капустою рецепт з фото

1. Готувати борщ з квашеною капустою можна як з м'ясом, так і в пісному варіанті. У першому випадку для початку варимо м'ясний бульйон: заливаємо шматки м'яса (близько 300 г) водою і кип'ятимо на слабкому вогні до готовності (1-1,5 години), додавши для аромату лист лавра і кілька горошин перцю. Для більш легкого, пісного варіанту використовуємо просту питну воду. В результаті відміряє 2,5 літра рідини, доводимо до кипіння. Картопляні бульби очищаємо, ділимо рівними кубиками і завантажуємо в каструлю.
 

Як зробити овочеву зажарку для борщу з квашеною капустою

2. Прогріваємо на сковороді рафінована олія, протягом 2-3 хвилин обсмажуємо нашатковану дрібно цибулю. 
 

3. Далі закладаємо морквяну стружку. Помішуючи, продовжуємо томити вміст сковороди ще пару хвилин. 
 

4. Слідом додаємо до пасеруванні квашену капусту, тушкуємо все разом близько 5 хвилин, щоб жорсткі капустяні волокна розм'якшилися. Є й інший спосіб приготування страви: багато хто воліє закладати квашену капусту в бульйон одночасно з картоплею, не змішуючи на сковороді з овочами. Але це вже справа смаку! 
 

5. Очищений буряк натираємо крупною стружкою і додаємо до овочевого «асорті». Через кілька хвилин закладаємо томатну пасту (за бажанням ще можна кинути ложку цукру). Вливаємо 1-2 ополоника бульйону з каструлі і, прикривши кришкою, тушкуємо овочеву заправку близько 15 хвилин. 
 

6. Через зазначений час перекладаємо яскраву овочеву масу в бульйон. Доводимо відвар до кипіння на повільному вогні. Знімаємо пробу, додавши сіль / спеції за смаком. Завантажуємо дрібно порубані зубці часнику і зелень, а потім вимикаємо вогонь.
 

7. Перед подачею наполягаємо борщ з квашеною капустою кілька хвилин. 
 

Зігріваючий перша страва з насиченим смаком і пікантною кислинкою повністю готово! Приємного вам апетиту!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 23.03.2018
Переглядів: 531 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024