Неділя
16.06.2019
23:47
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Запечені в духовці стейки сьомги

Сьомга - неймовірно смачна риба. Головна її перевага - простота приготування, адже, як правило, для отримання дивовижного результату достатньо здійснити всього лише кілька простих кулінарних прийомів. Існує величезна кількість рецептів із застосуванням червоної риби: її смажать, солять, готують на пару і т.д. Сьогодні ми пропонуємо запекти стейки сьомги в сирно-сметанному соусі. Ця нескладна заправка надає рибним шматочках особливий ніжний і приємний смак. Незрівнянні стейки сьомги, запечені в духовці, допоможуть перетворити звичайний день на свято!
 
Складові:
  • стейки сьомги - 500 г;
  • сметана 20% - 100 мл;
  • лимонний сік - 1 ст. ложка;
  • твердий сир - 50 г;
  • свіжа зелень (кріп, петрушка або базилік) - невеликий пучок;
  • рослинне масло - 30 мл;
  • сіль, спеції - за смаком.


Стейки сьомги запечені в духовці рецепт

Як готувати стейк із сьомги

1. Промиту сьомгу розрізаємо на порційні шматочки. Кожен отриманий стейк натираємо сіллю, посипаємо меленим перцем. 
 

2. Розміщуємо стейки на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажуємо буквально по кілька секунд з кожної сторони: нам необхідно отримати лише злегка підрум'янену корочку. Знявши зі сковороди, поміщаємо рибу в промаслений вогнетривку форму. 
 

3. Тепер нам необхідно підготувати ніжний соус, в якому запікаються наші стейки. Для цього сир натираємо на крупній тертці, зелень подрібнюємо ножем. У глибоку піалу викладаємо сметану, додаємо сирну стружку і зелень. Ретельно перемішуємо інгредієнти. За бажанням можна додати в соус спеції (наприклад, розмарин, сушений базилік і т.д.). 
 

4. Розподіляємо сирно-сметанний соус з рибним стейкам, попередньо окропивши сьомгу соком лимона. Відправляємо форму в розпечену духовку. Запікаємо червону рибку близько 20 хвилин при температурі 190 градусів. Важливо не перетримати сьомгу в духовці, щоб вона не вийшла сухою! 
 

5. Стейки сьомги, запечені в духовці, перекладаємо на тарілки, доповнивши нескладним гарніром, наприклад, відвареним рисом, картоплею і т.д. Страву можна подавати і зовсім без доповнень (як легкий ланч). 
 

Ніжна червона рибка під тонким шаром сметанному соусі - справжнє смакове насолоду! Запечені стейки сьомги в духовці готові! Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 105 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019