Неділя
21.07.2019
09:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Смажений судак на сковороді

Судак ідеально підходить для смаження. Ця риба має малою кількістю кісток, швидко доходить до готовності і має чудовий смак! У випадку з судаком немає необхідності мудрувати з пікантним маринадом і використовувати велику кількість спецій і інших добавок. Це той приклад, коли чим менше маніпуляцій, тим краще буде результат!

У цій статті розглянемо як посмажити судака на сковороді найпростішим способом - в панірувальних сухарях. Такий рецепт без праці освоять початківці кулінари і по достоїнству оцінять ті, хто віддає перевагу рибі навіть самому апетитного шматочка м'яса.
 
Складові:
  • судак - близько 1,5 кг;
  • панірувальні сухарі - 50-70 г;
  • рослинне масло (для смаження) - близько 80 мл;
  • сіль, спеції для риби - на смак.


Смажений судак на сковороді рецепт

Як посмажити судака на сковороді швидко і просто

1. Якщо у вас на руках є ціла неочищена рибна тушка, насамперед слід підготувати її до приготування: видалити голову, плавники, хвіст, вичистити і викинути всі нутрощі. Після підготовчої роботи нарізаємо судака на шматочки товщиною 2,5-3 см. Обрізки риби (голову, плавники, хвіст) викидати не варто - з них можна приготувати наваристу збірну юшку. 
 

2. Шматки риби натираємо сіллю, меленим перцем і за бажанням спеціями, придатними до рибних страв (коріандр, чебрець, базилік і т.д.). 
 

3. Панірувальні сухарі висипаємо в зручну посуд. Кожен шматочок судака обвалюють в паніровці з усіх боків, щоб в процесі смаження риба зарум'янилася рівномірно. Причому обваляти можна двічі, щоб в результаті отримати насичену корочку. 
 

4. Розігріваємо сковороду з рафінованою олією і викладаємо рибу на гарячу поверхню. Смажимо на помірному вогні, щоб панірування не підгоріла, а стейки встигли ретельно прожаритися всередині.
 

5. Як тільки низ рибних стейків покриється впевненою золотистою скоринкою, перевертаємо судака і підрум'янюємо іншу сторону. 
 

6. Смаженого судака можна подавати гарячим, відразу знявши зі сковороди, або повністю остиглим. На гарнір підійде відварну картоплю, рис, макарони, свіжі овочі або салат. 
 

Отже, ми розглянули як посмажити судака на сковороді швидко і дуже просто. Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 82 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019