Неділя
21.07.2019
09:52
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Фахітос (м'ясо по-мексиканськи)

Фахітос - блюдо мексиканської кухні, що представляє собою м'ясо, обсмажене з овочами. Як правило, рецепт включає до свого складу яловичину, однак найчастіше вона замінюється куркою, морепродуктами або, наприклад, свининою (як в нашому випадку).

М'ясо по-мексиканськи виходить в міру гострим, пікантним і дуже смачним. До того ж, виконуються кроки приготування досить швидко і просто. Пропонований рецепт, звичайно ж, трохи відрізняється від оригіналу, так як адаптований до наших умов і домашнім продуктам, проте це зовсім не псує смак страви!
Складові:
  • свинина - 500 г;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • цибуля солодких сортів - 1 шт .;
  • перець чилі - ½ стручка (можна більше);
  • часник - 2 зубчики;
  • оцтова есенція 70% - ½ ст. ложки (або сік половини лимона);
  • рослинне масло - 4 ст. ложки;
  • сіль - за смаком.


Фахітос рецепт

Як готувати фахитос

1. Починаємо з підготовки маринаду. Гострий перець чилі ріжемо дрібними шматочками, перекладаємо в простору миску. Туди ж викладаємо пропущений через прес часник. Перемішуємо пекучі інгредієнти з оцтом (або лимонним соком), вливаємо 3 ст. ложки олії. 
 

2. Свинину обов'язково ріжемо смужками (це основна умова рецепту). До речі, найменування мексиканського страви «фахитос» походить від «faja», що в перекладі якраз таки означає «смужка».
 

3. Розміщуємо свинину в миску з маринадом. Солимо, а потім ретельно перемішуємо м'ясо, щоб кожен шматочок просочився рівномірно. Додаткових спецій не потрібно: свинина по-мексиканськи і так виходить досить гострою і смачною, з характерною кислинкою. Прибираємо миску в холодильник на пару годин.
 

4. Уже промариноване м'ясо викладаємо на розігріту сковороду з 1 ст. ложкою рослинного масла, обсмажуємо на помірному вогні. 
 

5. В цей час займемося підготовкою овочів. Солодкий перець очищаємо від насіння, а потім ріжемо соломкою. Лук шаткуємо «пір'ям». Занадто тонко різати інгредієнти не варто, інакше під час обсмажування вони можуть втратити свою форму. 
 

6. Коли м'ясо по-мексиканськи злегка підрум'яниться, а вся рідина випарується, додаємо пір'я цибулі і яскраві скибочки солодкого перцю. Обсмажуємо все разом ще хвилин 5. засмажується овочі до потемніння не потрібно - шматочки болгарського перцю повинні придбати золотистий відтінок, але при цьому залишитися соковитими всередині.
 

7. В оригіналі блюдо подається разом з мексиканськими коржами і різними соусами. Однак в домашніх умовах допускається будь-яка сервіровка на ваш розсуд. 
 

Свинина по-мексиканськи готова! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 81 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019